7 Eylül 2024 Cumartesi

Londra'da tutsaklarla dayanışma eylemi

AKP-MHP iktidarının politikaları sonucu hapishanelerde siyasi tutsaklara uygulanan cinsel, fiziksel ve psikolojik işkenceye dikkat çekilen Londra'da tutsaklarla dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da "Hasta tutsaklara özgürlük, tecride karşı mücadele" şiarıyla eylem düzenlendi. Tutsakların Sesi Platformu (TSP), NADEK ve UPOTUDAK'ın çağrısıyla Woodgreen Kütüphanesi önünde yapılan eylemde, AKP-MHP iktidarının 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç katliamıyla uygulamaya başladığı çöktürme planının bir parçası olarak siyasi tutsaklara yönelik düşman politikalarını da artırdığı kaydedildi.

Hapishanelerde uygulanan cinsel, fiziksel ve psikolojik işkence sürerken bir yandan da tecrit işkencesiyle tutsaklara saldırıldığı belirtilen açıklamada, tutsaklarla dayanışma çağrısı yapıldı. 

PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan ve tüm ülkeye yayılan tecrit işkencesine karşı mücadelenin yükseltilmesinin önemine dikkat çekilen eylemin ardından bildiri dağıtıldı. 

Eylemde ayrıca, Sırbistan-Türkiye arası kirli pazarlıklar sonucu Sırbistan'da üç yıldır rehin tutulan enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu'nun derhal serbest bırakılması istendi.