17 Mayıs 2024 Cuma

LÖB: Geleceğimizi optiğe kodlamayacağız

Liseli Öğrenci Birlikleri (LÖB), YKS ve LGS takvimlerinin öne çekilmesine tepki gösterdi. Eşit koşullarda eğitim alamadıklarını söyleyen LÖB, "Eşit koşullarda eğitim alamadık, sınav da yapamazsınız. Optiğe geleceğimizi kodlamayacağız" dedi.

LGS ve YKS tarihlerinin öne alınmasına tepkiler devam ediyor. Liseli Öğrenci Birlikler (LÖB) twitter hesabından karara tepki gösterdi. "Bu bir oyun değil, bizler de oyuncak değiliz, tarihler tekrar düzenlensin" dedi.

LÖB açıklamasında "Öğrencilerin hayatları konusunda karar veren iktidar kendi iktidarı ve piyasanın devam etmesi için almıştır. Bu kararın erkene alınmasının sebebi, Covid-19 salgınının bitmesi değil, kapitalist sistemin devam etmesi için alınmıştır. Bu durum özel okullara ve dershanelere giden öğrenciler ve devlet okuluna giden öğrenciler arasıdaki uçurumu açmıştır. Liselileri hem psikolojik hem de maddi açıdan bir çıkmaza sürüklemektedir.

"Online eğitimler her öğrenciye verilmedi. Elektronik cihazların olmaması, Eba Tv'nin cinsiyetçi eğitimi ve maddi koşullar sayesinde; eşit koşullarda eğitim alamadık, sınav da yapamazsınız!"

Demokratik lise talebini dile getiren LÖB açıklamasında, "Geleceğimizi sermayenin para hırsına,İktidarın piyasasına bırakmıyoruz. Mücadeleyi büyütüyor,çarkları kırıyoruz! Sen de gel geleceğimiz ile oynayanlara karşı demokratik lise talebimizi birlikte büyütelim. Optiğe geleceğimizi kodlamayacağız. Gelecek biziz, gideceksiniz" dedi.