17 Mayıs 2024 Cuma

Kovid-19 salgını Silivri Hapishanesi'ne sıçradı

Silivri 7 Nolu L Tipi Hapishanesi'nde kalan 44 tutuklu ve hükümlüde koronavirüse rastlandığı açıklandı. Testi pozitif çıkanlardan ikisi hastanede, diğerleri hapishanede karantina altına alındı. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 44 tutuklu ve hükümlünün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalandığını duyurdu. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, 2 mahkumda koronavirüs tespit edilmesinin ardından yapılan testlerde 42 tutuklunun daha virüse rastlandığı belirtildi.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bazı tutuklu ve hükümlülerde Kovid-19 belirtilerinin gözlemlenmesi üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gerekli görülmüştür.
 
"Silivri Ceza İnfaz Kurumu 7 numaralı L tipi Cezaevi'nde koronavirüs belirtileri gözlemlenen ve hemen akabinde sağlık kurumuna sevk edilen 2 tutuklu/hükümlünün KOVİD-19 testleri pozitif çıkmıştır.
 
"İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, iki şahısla temasta olduğu değerlendirilen tutuklu/hükümlüler üzerinde kapsamlı bir filyasyon çalışması yapılmıştır. Yapılan testlerde 42 tutuklu/hükümlünün daha KOVİD-19 testleri pozitif çıkmıştır."

Savcılık açıklamasına göre tutuklulardan 2'si hastaneye kaldırılırken, 42 tutuklunun da hapishanede izolasyona alındığı belirtildi.