7 Eylül 2024 Cumartesi

Kiel'de tutsaklarla dayanışma pikniği

Almanya'nın Kiel kentinde tutsaklarla dayanışma pikniği düzenleyen TSP, tutsaklarla dışarıdaki dayanışmayı büyütmenin önemini vurguladı.

Almanya'nın Kiel kentinde Tutsakların Sesi Platformunun (TSP) çağrısıyla tutsaklarla dayanışma pikniği gerçekleştirildi.

TSP adına yapılan konuşmada, 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıl dönümü olduğu hatırlatılarak, sınıf mücadelesinin bugün daha da sertleşerek sürdüğü ve bu mücadelede çok sayıda insanın tutsak düştüğü belirtildi.

Hapishanelerin mücadeleci işçiler, kadınlar ve gençlerle dolduğunu söyleyen TSP temsilcisi, siyasi iktidarın muhalif olan, insanlığın özgürlüğü ve eşitliği için mücadele eden herkese düşman olduğunu kaydetti.

Tutsaklar üzerindeki baskı ve saldırıları anlatan TSP temsilcisi, "Tutsaklar içeride direniyor, ancak dışarıda dayanışmayı büyütmeliyiz. Bizler TSP olarak tutsakların sesini sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Özgür Düş Postası bültenimiz düzenli çıkıyor. Tutsakların yazdığı kitapları size ulaştırıyoruz. Bu piknikte bir araya gelmekle sizler de tutsakları sahipleniyorsunuz, bu dayanışmayı sürdüreceğinize inanıyoruz" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Young Struggle adına yapılan konuşmada ise, TSP'nin çağrılarına ve yapılan çalışmalara verilen destek belirtilerek, devrimci tutsakların her zaman sahiplenileceği vurgulandı.

Dayanışma pikniği türkülerle son buldu.