30 Nisan 2024 Salı

Kaypakkaya'nın kitabından yayınevi ve matbaaya ceza

Umut Yayımcılık tarafından çıkarılan Kaypakkaya'nın yazılarının bulunduğu "Bütün Yazıları" kitabını nedeniyle Umut Yayımcılık ve kitabın basıldığı Yön Matbaası yetkilisine hapis cezası verildi.

İbrahim Kaypakkaya'nın yazılarından oluşan "Bütün Yazıları" kitabı nedeniyle Umut Yayımcılık ve kitabı basan Yön Matbaası'nın yetkilisin yargılandığı duruşma İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Kaypakkaya'nın kitabı nedeniyle Umut Yayımcılık'ın sahibine "örgüt propagandası yapmak" ve "TKP/ML'nin yayınlarını basmak ve yayınlamak" iddiasıyla 2 yıl 1 ay, kitabı basan Yön Matbaası yetkilisine de "TKP/ML'nin yayınlarını basmak ve yayınlamak"tan 10 ay hapis cezası verildi.

Mahkemeye heyeti, hükmün açıklanması maddesini uygulamadı. Avukatlar, kararı İstinaf mahkemesine taşıyacaklarını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İbrahim Kaypakkaya'nın Umut Yayımcılık'tan çıkan 600 sayfalık “Bütün Yazıları” kitabı hakkında bir gün içerisinde toplatma ve el koyma kararı çıkarılmış, yayınevi ve matbaaya dava açılmıştı.