18 Eylül 2024 Çarşamba

Kadıköy'de işkence gören liselilere dava

Kadıköy?de karne eylemi sırasında polisin işkencesine maruz kalan liselilere 2911 sayılı toplantı ve gösteri yasasına muhalefetten dava açıldı.
Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın haberine göre; Kadıköy Bahariye Caddesi’nde 8 Haziran Cuma günü 'Karneler sizin, gelecek bizim' eylemi sırasında 30 liseli polisin işkencesi ile gözaltına alınmış, öğrenciler polis otosunda dakikalarca işkence görmüş, darp edilmişti.
 
POLİS OTOSUNDA TERS KELEPÇELİ İŞKENCE
 
İşkence gören liseliler arasında 18 yaşın altında öğrenciler de bulunuyordu. Darp nedeniyle bir öğrencinin kolu kırılmış, bir öğrencinin de kafası yarılmıştı. Elektrikli cop ile işkence yapan polisler, öğrencileri saatlerce elleri ters kelepçeli tutulmuştu. 
 
Gece geç saatlerde serbest bırakılan liseliler, olaydan sonra görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
 
18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLERE DAVA
 
İşkenceli gözaltının üzerinden bir buçuk aya yakın bir zaman geçti. Soruşturmada hiçbir polisin ifadesine başvurulmazken, 18 yaşından küçük öğrencilere dava açıldı.
 
Haklarında 2911 sayılı toplantı ve gösteri yasasına muhalefetten dava açılan 19 öğrenci ve 2 muhabirin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi Anadolu İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.