20 Mayıs 2024 Pazartesi

İTÜ Dayanışması: Taleplerimiz kabul edilene kadar boykot sürecek

İTÜ Dayanışması, boykota katılan öğrenciler hakkında soruşturma açılması ve okula girmelerinin yasaklanmasını protesto etti. Kararın hukuksuz olduğunu belirten öğrenciler, boykotu sürdüreceklerini kaydetti.
 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Dayanışması, pahalılık nedeniyle okul kantini ve özel işletmelere karşı boykot düzenleyen öğrencilerin darp edilmesi ve 4'üne soruşturma açılmasına ilişkin okulun Maslak Kampüsü Ana kapısı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklama yapan Sera Yağmur Sonat, İTÜ öğrencilerinin geçtiğimiz günlerde kampüs içindeki özel işletmelerin yüksek fiyatlandırmasına karşı boykot yaptığını hatırlattı. Sonat, öğrencilerin bağışlarıyla alternatif bir kantin kurmaya çalıştıklarını ama 26 Aralık günü özel güvenliğin saldırdığını söyledi. Sonat, "Çay kazanımız güvenlik müdahalesiyle devrildi. Bu saldırının görüntüleri pek çok yerde yayınlandı. İTÜ rektörlüğü ise bu konuya ilişkin hiçbir açıklama yapmadı, öğrenciye saldıran güvenliğe dair resmi bir bilgi verilmedi" dedi.

'HUKUKSUZLUK NEDENİYLE SINAVA GİREMİYORLAR'
İTÜ mezunu bir kişinin 3 Ocak tarihinde yine özel güvenlik saldırısıyla darp edildiğine dikkat çeken Sonat, konuşmasına şöyle devam etti: "Öğrenciyi tehdit eden, küfreden, saldıran darp eden özel güvenlikler hakkında hiçbir işlem yapmayan İTÜ Rektörlüğü bu seferde tehdit ettiği, küfredip aşağıladığı, darp ettirdiği öğrencilere soruşturma açmış bulunmaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi soruşturma tamamlanmadan öğrencilerin okula girmesini engellemek yönünde bir karar çıkartmıştır. Bu yargısız infazdır. Sonuçlanmamış bir soruşturma üzerinden final döneminde öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmaları hukuksuzdur. Sayısını tam olarak bilmemekle beraber en az 4 arkadaşımız bu hukuksuz kararlar nedeniyle sınavlarına girememektedir."

Öğrenciler olarak, beslenme hakkını istedikleri için şiddete maruz kaldıklarını ifade eden Sonat, talepleri kabul edilene kadar boykota devam edeceklerini duyurdu.

'KOLTUKLARINDA RAHAT OTURANLARDAN HESAP SORACAĞIZ'
Ardından konuşma yapan öğrencilerden Deniz Eksin, rektörlüğün öğrencilere açıkça saldırı başlattığını dile getirdi ve koltukta oturanlardan hesap soracaklarını ifade etti.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencilerinin mücadele ile kazandığını hatırlatan Eksin, İTÜ öğrencilerini de yan yana olmaya çağırdı.