18 Eylül 2024 Çarşamba

İstanbul'da Suruç anmasına polis saldırdı

İstanbul'da Gençlik Örgütleri'nin Süreyya Operası önünden Suruç anmasının yapılacağı Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüyüşe başladığı sırada polis saldırdı.
Gençlik Örgütleri, Kobanê'nin yeniden inşası için pek çok kentten yola çıkan, ancak Urfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'de katledilen 33 Düş Yolcusu anmak için Süreyya Operası önünde biraraya geldi.
 
"Suruç için adalet herkes için adalet " pankartı açan gençler anmanın yapılacağı Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüyüşe başladığı sırada polis saldırdı.
 
TERS KELEPÇELİ GÖZALTI
 
Polisin biber gazlı saldırısı sırasında aralarında gazetecilerinde olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara ters kelepçe takılarak İskele Karakolu'na götürüldü.
 
Polisin saldırısında başına gaz kapsülü gelen soyadı öğrenilemeyen Ulaş isimli genç, kafa travması geçirerek hastaneye kaldırıldı.
 
KHALKEDON MEYDANI'NA ÇAĞRI
 
Gençlik Örgütleri, 33 Düş Yolcusu'nun Kadıköy'de anılmasına izin verilmemesi ve polisin saldırısını protesto etmek için saat 21.00'da Khalkedon Meydanı'nda basın açıklaması yapacağını duyurdu.
 
SOSYAL MEDYA EYLEMİ
 
Öte yandan Suruç anmalarının yasaklanmasına karşı saat 20.20'de sosyal medyada #SuruçYasaklanamaz etiketiyle eylem yapılacak.