7 Mayıs 2024 Salı

İsrail ordusu Nasır Hastanesi'ne saldırdı

7 Ekim'den bu yana Filistin halkına dönük soykırım saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Han Yunus'ta 25 gündür kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesi'ne saldırdı. Saldırıda 3 kişinin katledildiği, çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

Siyonist İsrail ordusu, 25 gündür kuşatma altına aldığı Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'ne saldırdı.

1 aydır kuşatma altında olan ve gıda ya da içme suyunun kalmadığı hastaneye gece yarısı tanklarla yoğun ateş açıldı ve hastaneyi çevreleyen binaların çatılarından İsrailli nişancılar hastaneye sığınan insanları hedef alarak 3 kişiyi katletti.

İsrail ordusu, saldırılardan ötürü binlerce kişinin sığındığı, çok sayıda yaralının da bulunduğu Nasır Hastanesi'nin derhal boşaltılmasını istedi. İsrail ordusunun saldırıları sonucu çok sayıda kişi hastaneyi boşaltarak Mısır sınırında bulunan Refah'a doğru yola çıktı ancak Refah'a ulaşmaya çalışan Filistinlilerin bir kısmı da gözaltına alındı. Hastaneyi çevreleyen yollar da saldırılarla yok edildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail ordusunun saldırı ve hastaneyi boşaltma talimatını kınayarak, imkansıza yakın koşullar altında hastaları tedavi etmeye devam ettiklerini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Nasır Hastanesi'yle 2 haftadır irtibat kuramadıklarını açıkladı.

Hastanenin etrafında işgalci İsrail ordusu ve Filistinli direniş grupları arasında yoğun çatışmaların sürdüğü kaydedildi.

FİLİSTİNLİLER BİR KEZ DAHA GÖÇE ZORLANIYOR
Öte yandan İsrail'in "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği, Gazze'nin güneyinde en uç noktada yer alan Refah'a dönük saldırıları sürüyor. Saldırılar sonucu çok sayıda Filistinlinin Gazze'nin kuzeyinde yer alan Deyr El-Balah ve Nuseyrat mülteci kampına göç etmek zorunda kaldığı ancak kuzey Gazze'de de saldırılar sonucu sivil altyapının tamamen yok edildiği kaydedildi.

İsrail, Gazze Şeridi'ne dönük ambargoyla gıda, içme suyu, yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme girişine engel olmayı da sürdürüyor.

İsrail ordusunun soykırım saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde aralarında 12 bin 150 çocuğun da bulunduğu en az 28 bin 340 Filistinli katledildi.

BATI ŞERİA'DA 7 EKİM'DEN BU YANA 100 ÇOCUK KATLEDİLDİ
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail ordusunun baskınları ve katliamları sürüyor. İsrail ordusu son olarak Beyt Ummar'da düzenlediği baskında 16 yaşındaki Neehel Ziad Muhammed Bregheith'i katletti. İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana katledilen çocukların sayısı 100'e ulaştı. 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da katledilen Filistinlilerin sayısı ise en az 390'a yükseldi.