30 Nisan 2024 Salı

İsrail ordusu işgal ettiği Şifa Hastanesi'ni yıkarak çekildi

İsrail ordusu, 2 haftadır işgal ettiği Şifa Hastanesi'ni yıkıp kullanılamaz hale getirerek hastaneden çekildi. İşgal boyunca onlarca kişi katledildi.

Siyonist İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi'ni 14 gün boyunca işgal ettikten sonra hastaneyi tamamen yıkarak çekildi.

İsrail ordusunun çekilmeden önce Şifa Hastanesi'ndeki tüm binaları yakarak kullanılamaz hale getirdiği öğrenilirken, görgü tanıkları, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, geri kalanını yaktığını, ana resepsiyon ve acil durum binasını da yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha ettiğini söyledi.

Şifa Hastanesinde ve hastaneyi çevreleyen Ömer El-Muhtar, İzzeddin el-Kassam, Ebu Hasira, Bekir ve Habbuş sokaklarında onlarca ölü bulunduğu kaydedilirken, İsrail askerlerinin Filistinlilerin Şifa Hastanesi'nde kurduğu geçici mezarlığı da yıktığı, cesetleri çıkarıp hastanenin farklı bölgelerine attığı belirtildi.

Filistinli sağlık yetkilileri de hastanenin tamamen hizmet dışı kaldığını ve mevcut dönemde yeniden çalışmaya başlamanın zor olduğunu söyledi. Sağlık yetkilileri, ordunun, hastanedeki tüm tıbbi ekipmanların yanı sıra ameliyathane ve yoğun bakım odalarını da imha ettiğini dile getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü, 18 Mart'ta başlayan kuşatma süresince 21 hastanın katledildiğini belirtti. Hastane içinde ve çevresinde gerçekleştirilen saldırılarda da onlarca Filistinli katledildi.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in işgal ve soykırım saldırılarında en az 32 bin 782 Filistinli katledildi, 75 bin 298 Filistinli ise yaralandı.