25 Eylül 2025 Perşembe

İsrail, Batı Şeria'dan dünyaya açılan tek sınır kapısını kapatacak

Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun talimatıyla, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilerin ülke dışına çıkış için kullandığı tek geçiş olan Kral Hüseyin Köprüsü yarın ikinci bir emre kadar kapatılacak.

Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin ülke dışına çıkabilmesinin tek yolu olan Kral Hüseyin (Allenby) Köprüsü Sınır Kapısı'nı ikinci bir emre kadar tamamen kapatma talimatı verdi.

Filistin Yönetimi'nin üst düzey yetkililerinin de Ürdün'e geçmek için kullandığı sınır geçişi, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin dünyaya açılan tek kapısı olarak biliniyor. Sınır geçişi, geçen hafta 2 İsrail askerinin öldüğü eylemin ardından geçişlere kapatılmış, daha sonra tekrar açılmıştı.