7 Eylül 2024 Cumartesi

İGİF 16. kongresini gerçekleştirdi

16'ncısı gerçekleştirilen İGİF kongresinde, göçmen ve mültecilerin sorunlarına müdahil olma ve sınıf mücadelesini büyütmenin önemi vurgulandı.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) 16. kongresini gerçekleştirdi. 2 yılı aşkın bir sürenin değerlendirmesinin yapıldığı kongre saygı duruşu ve divan seçimiyle başladı.

Kongreyi katılan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) Eşbaşkanı Mesut Duman kongreyi selamladı. Avrupa'da yükselişe geçen faşizme karşı kurumların önemine dikkat çeken Duman, "Dünyada kapitalist ve emperyalist sistem savaşlar çıkararak, toplumu baskı ve sindirme yoluna gidiyor, bizim kurumlarımızın buna karşı mücadeleyi büyütmesi gerekiyor" dedi.

KURUMLARDAN KONGREYE DESTEK
Kongreye katılan Xate Sor, Devrimci Cephe, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu, Öncü Partizan temsilcileri de konuşmalar yaparak birleşik mücadelenin önemini vurguladı. "Göç ve göçmenlikten kaynaklanan sorunlarımızın yanında işçi sınıfının da sorunları doğrultusunda birleşik mücadeleyi geliştirmeliyiz" denilen konuşmalarda faşizme karşı birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

İGİF faaliyet raporunun sunumu üzerine yapılan eleştiri, öneri ve tartışmalarda sosyal ve siyasal gündemlere karşı daha hızlı refleks göstermenin, göç ve mültecilerin sorunlarına müdahil olmanın önemine dikkat çekildi.

Yapılan konuşmalarda işçi sınıfının örgütsüzlüğü üzerinde durularak, sınıf mücadelesinin geliştirilmesi için çalışmaların sürmesi gerektiği vurgulandı. Gençlik ve kadın özgürlük mücadelelerinin de önemine dikkat çekilen kongrede, yeni yönetim ve denetim kurulunun seçilmesiyle kongre sonlandırıldı.