6 Ekim 2024 Pazar

Hizbullah: 20'den fazla İsrail askerini öldürdük ve yaraladık

İsrail'in Lübnan'ın pek çok noktasına dönük işgal saldırıları devam ederken, Hizbullah, güneydeki sınır köyüne düzenlediği saldırıda 20'den fazla İsrail askerini öldürdüğünü ve yaraladığını belirtti. Lübnan'da işgal saldırıları nedeniyle katledilenlerin sayısı bin 411'e yükseldi.

Siyonist İsrail'in Lübnan'a dönük işgal saldırıları devam ediyor. Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki yerleşim birimlerine dönük bombardımanına devam eden İsrail, Lübnan'a karadan işgal harekatını da sürdürüyor.

Lübnan Hizbullahı yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırı yakınındaki Malikiye bölgesinde işgal ordusuna ait Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef aldıklarını ve tankın yandığını bildirdi. Açıklamada, İsrail'in "seçkin kuvvetlerinden" 20'den fazla askerin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

İsrail'in kuzeyinde Hayfa yakınlarında bulunan Krayot bölgesi ve Kiryat Şimona'daki roket rampaları ve topçu mevzilerine de saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Lübnan'ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasında İsrail ordusuna ait "askeri araçlar ve askerlerden oluşan bir gücün hedef alındığı" belirtilen açıklamada, olayda İsrail askerlerinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı.

Hizbullah, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisinin yanı sıra kuzeydeki Karmiel ve Sasa bölgelerinin de hedef alındığını kaydetti.

Lübnanlı yetkililere göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri, İsrail'in Lübnan'a dönük saldırılarında 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam bin 411 kişi katledildi. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

LÜBNAN'IN DOĞUSUNA HAVA SALDIRISI
İsrail ordusu Lübnan'ın doğusundaki Bekaa bölgesinin orta kesimine gece saatlerinde hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, Saad Nayil kasabasında bir ev vuruldu.

İsrail, başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine de gece en az 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda Kaim Camisi çevresi, Burc el-Beracine, Haret Hıreyk'teki Seyyid eş-Şuheda kompleksi çevresi, Ruveys, Ebyad ve Şuveyfat'taki el-Ecniha el-Hamse bölgeleri hedef alındı.

Saldırılar, İsrail ordusunun bazı bölgelerdeki sivillere tahliye dayatmasının hemen ardından gerçekleşti.

HAMAS KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki lider kadrolarından Said Ali'nin ülkenin kuzeyindeki el-Beddavi Mülteci Kampı'ndaki evine düzenlenen İsrail saldırısında eşi Şeyma Halil Azzam ve iki çocuğu ile hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, devam eden İsrail katliamları karşısında Kassam'ın İsrail liderlerine bu cinayet kararlarının bedellerini ödeteceği belirtildi.

Beddavi Mülteci Kampı'na düzenlenen bu saldırının, Ekim 2023'ten bu yana kuzeydeki kentlere yönelik saldırıların ilki olduğunu bildirildi. Saldırının İsrail İHA'sı tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.