16 Haziran 2024 Pazar

'Hilvan'ı geri alacağız'

Hilvan'da halk buluşmasına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Hilvan'ın 45 yıl sonra özüne döneceğini kaydetti. Hatimoğulları, Hilvan'ı geri alacaklarını söyledi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 2 Haziran'da seçimlerin yenileceği Hilvan'da yapılan halk buluşmamıza katıldı. Seçim bürosu önünde yapılan buluşmaya DEM Parti Milletvekilleri Ömer Öcalan, Sinan Çiftyürek ve Zülküf Uçar'ın yanı sıra binlerce kişi katıldı. Hatimoğulları ve beraberindeki heyet ilçe girişinde kitlesel karşılandı. Ardından araç konvoyu şeklinde seçim bürosu önüne geçildi. Heyeti seçim bürosu önünde binlerce kişi karşıladı. Buluşma DEM Parti Hilvan belediye eşbaşkan adaylarının halkı selamlaması ile başladı. 

'YÜZDE 80 TARIM VE HAYVANCILIKLA GEÇİNİYOR'
Söz alan Hatimoğulları, Hilvan'ın 45 yıl sonra bir kez daha özüne döneceğini ve 2 Hzairan'da demokratik belediyeciliği zaferle taçlandıracaklarını kaydetti. Hilvan halkının yüzde 80'inin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunun altını çizen Hatimoğulları, "Tarım ve hayvancılık için gerekli olan şeyler konusunda merkezi hükümet başta olmak üzere yetkililer görevlerini yerine getiriyor mu? Hayır. Uyguladıkları tarım politikalarıyla bizi buğdayı da pamuğu da dışarıdan ithal etmeye mahkum ettiler. Oysa mazot ucuza verilse, kredi şansı tanınsa, isteklerine göre faiz koymasalar buradaki üreticiler üretimini yapar ve doğdukları yerde doyar. Oysa Urfa halkı, Hilvan halkı doğduğu yerde doyamadığı için mevsimlik tarım işçisi olarak Çukurova'ya, Ege'ye gidip çalışmak zorunda kalıyor. Utanmadan o iktidardakiler, o sandıklarımızı çalıp yakanların partisi var ya onun temsilcileri diyor ki tarım işçileri tatile gidiyormuş. Yuh onlara yuh" dedi. 

'TARIM ARAZİLERİ SUSUZ KALMAYACAK'
Hilvan'da yapılmayanları yapacaklarını söyleyen Hatimoğulları, "Size sözümüz olsun ki tarım arazileri susuz kalmayacak. Bu zalim DEDAŞ'ın, elektrik kesintilerine doymayan ve adeta Kürdistan'ın baş belası haline gelen DEDAŞ'ın elektrik kesintileriyle hep beraber mücadele edeceğiz. Buna izin vermeyeceğiz. Bunun içindir ki bu rantçı ve çeteci anlayış bizim irademizi çalmaya kalkıyor. İrademizi çalmaya kalkanlardan; yolsuz, susuz, içme suyu olmadan tarım arazilerine müdahale ederek bizden öç almaya çalışanlara cevabı 2 Haziran'da verecek miyiz? Biliyorsunuz bu dönemde büyük bir başarıya imza attık. Kayyım atanmış belediyelerimizi kayyımlardan tek tek aldık. Az farkla kaybettiğimiz belediyelerimizin hepsini geri aldık. Kayyım seçmen atadıkları yerlerde belediyelerimizi yeniden kazanmayı başardık. Hilvan'dan da aynı başarının geleceğine inanarak DEM Parti'nin kazanılmış belediyelerini alkışlarla kutlayalım mı" sorusunu yöneltti. 

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'IN MESAJI: YILMAK YOK, MÜCADELEYE DEVAM
Seçim güvenliğine dikkat çeken Hatimoğulları, sandıklara sahip çıkmanın önemine de vurgu yaptı. Hatimoğulları, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın mesajıyla devam etti: "Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan ile birlikte Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettik. Sevgili Figen ve Selahattin şu mesajı gönderdiler sizlere: Bizler içeride bu cezayı dimdik ve onurlu bir şekilde karşılıyoruz. Yılmak yok, yola devam. Dışarıdaki halkımız da asla yılgınlığa kapılmasın, asla dik duruşundan ödün vermesin. Biz içeride siz dışarıda direne direne kazanlım". Ve biz direne direne kazanacağız. Her iki eş genel başkanımız selam ve sevgilerini gönderdi size. Biz de Hilvan'dan selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. 2 Haziran'da hediyemiz var onlara. Bizler mutlaka başaracağız, mutlaka kazanacağız."