26 Nisan 2024 Cuma

Hesekê halkı şehitlerini son yolculuğuna uğurladı

Til Temir ve Hesekê'de gerçekleştirilen saldırılarda ölümsüzleşen aralarında Alişer Deniz Tugayı komutanlarından İbrahim Xelil El Nasir'in de bulunduğu şehitler son yolculuklarına uğurlandı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Türk devletinin işgal saldırıları esnasında ölümsüzleşen 5 şehidini sonsuzluğa uğurladı.

Til Temir ve Hesekê'deki saldırılar sonucu şehit düşen Alişer Deniz Tugayı komutanlarından İbrahim Xelil El Nasir, YAT üyesi Mizgîn Serêkaniyê, Silêman Şêx Ehmed, Seydo Terpoş ve İbrahim Ebdulah için Dijwar Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine Hesekê bölgesinden çok sayıda kişi katıldı. cenazeler morgtan araç konvoyu eşliğinde alındı, sloganlarla şehitliğe götürüldü.

'KİMSE BİZİ TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKARAMAZ'
Tören saygı duruşuyla başladı. İlk sözü alan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fatma Elî, devrim topraklarını kanlarıyla sulayan şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Devrim savaşçılarının iradelerini hiçbir saldırının kıramayacağını kaydeden Fatma Elî, "Kimse bizi evimizden, topraklarımızdan çıkaramaz" dedi. Şehitlerin kanlarını yerde bırakmayacaklarını ifade eden Fatma Elî, "Ne ile karşılaşırsa karşılaşılsın amacımızdan geri dönmeyeceğiz" dedi.

Saldırıların bütün dünyanın gözünün önünde gerçekleştiğini kaydeden Fatma Elî şöyle konuştu: "ABD ya da Rusya'dan yardım istemiyoruz. Çünkü onların da hangi tarafta yer aldığını biliyoruz. Onlar da Erdoğan'ın şehirlerimize saldırmasına ortaklık ediyor."

Türk devletinin Taksim saldırısını bahane ederek Rojava'ya saldırdığını vurgulayan Fatma Elî, Erdoğan'a şöyle seslendi: "Biz ölümden korkmayan bir halkız. Hepimiz gerilla, hepimiz QSD, YPG-YPJ'yiz. Topraklarımızı savunacağız."

'TOPRAĞIMIZDAN GERİ DÖNMEYİZ'
Törende QSD adına konuşan Şoreş Hesekê yakınlarını yitiren ailelere başsağlığı diledi. Türk devletinin 8 aydır Medya Savunma Alanları'nda başarısız olduğunu belirten Hesekê, ayın 19'undan bu yana Rojava kentlerine yönelik saldırılarını  yoğunlaştırdığını hatırlattı.

Direnişin büyüyerek devam edeceğini belirten Hesekê, "Erdoğan bilsin ki biz bu şehitlerin takipçileriyiz. Özgürlükten geri dönmeyiz. Toprağımızdan geri dönmeyiz" dedi. İşgalci Türk devletinin Kürdistan dağları gibi Rojava'da da kırılacağını söyleyen Hesekê, "Bütün dünya QSD'nin nasıl direndiğini biliyor. Şehitlerin emeği yerde kalmayacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehadet vesikaları okundu, zılgıtlar eşliğinde ailelere teslim edildi. Omuzlara alınan cenazeler "Şehit namirin" sloganları eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.