18 Eylül 2024 Çarşamba

HDP milletvekilleri Batman otobüsüne yapılan ırkçı saldırıyı kınadı

HDP Batman Milletvekilleri, Adana Otogarı'nda Batman otobüsüne yapılan ırkçı saldırıyı kınadı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca, Mehmet Ruştu Tiryaki, Necdet İpekyüz, Adana Otogarı'nda Batman otobüsüne yapılan ırkçı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
 
7 Temmuz 2018 tarihinde Mersin'den Batman'a doğru hareket eden Batman merkezli firmaya ait otobüs, Adana Otogarı'nda ırkçı saldırıya uğradığını ifade edilen açıklamada, "Basına yansıyan bilgilere göre, asker uğurlamasına gelen 60 kişilik bir grup, muavin S.B ve şoför H.B'yi darp etmiş, diğer şoför Ş.B'yi ise bıçakla yaralamıştır. Olay sırasında orada bulunan polisler, ırkçı saldırıya müdahale etmemiş ve beklendiği üzere hiçbir saldırganı gözaltına dahi almamıştır" diye kaydedildi.
 
Türkiye'de sıradanlaşan ve devlet yetkilileri tarafından sıkça kullanılan nefret söyleminin, Kürt düşmanlığına ve nefret suçuna dönüştüğünün açık olduğu vurgulanan açıklamada, "Yaptırım ve ceza olmayacağını, yine yetkili isimlerin mafya figürlerine verdiği destekten anlayan linç grupları saldırılara daha büyük cesaretle devam etmektedir" denildi.
 
Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranlar, HDP Eş Genel Başkanını arayarak ölümle tehdit edenler, madenci  yakınlarını tekmeleyenler, HDP binalarını yakanlar hiçbir yaptırım ve ceza ile karşılaşmadığından, ne yazık ki bu tip saldırıların devamının geleceğinin ortada olduğu belirtilen açıklamada, "Demokrasi ve hukukun üstünlüğünün egemen olduğu ülkelerde, bu tip saldırılar titizlikle araştırılır, sorumlular cezalandırılır, yasayı uygulamayan yetkililer görevden alınır" diye kaydedildi.
 
Adana Otogarı'nda yaşanan ırkçı saldırı nedeniyle yaralananlara acil şifa dileyen milletvekilleri, "Bu saldırılara duyarsız kalan yetkilileri, sorumlular hakkında ivedilikle işlem yapmaya ve bu ırkçı saldırıyı titizlikle araştırmaya davet ediyoruz. Devlet yetkililerini kullandıkları ırkçı, nefret dilinden dönmeye ve ‘namusları ve şerefleri üzerine' yemin ettikleri değerleri korumaya çağırıyoruz. Batman milletvekilleri olarak bu olayın takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz" dedi.