16 Eylül 2024 Pazartesi

HDP heyeti Çorlu'da yaralıları ziyaret etti

HDP milletvekillerinden oluşan heyet 24 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu?da yaralıları ziyaret etti. Ziyaret sırasında AKP'li bir kişi provokasyon girişiminde bulundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Erkan Baş, Barış Atay, Hüda Kaya, Hasan Özgüneş'in aralarında olduğu HDP heyeti, 24 kişinin hayatını kaybettiği 100'lerce kişinin de yaralandığı tren faciası için Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine gitti.
 
Erkan Baş, Barış Atay, Hüda Kaya, Hasan Özgüneş'ten oluşan milletvekili heyeti Çorlu'da hastanede yaralıları ziyaret etti. Heyet, yaralıları ziyaretinin ardından Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimiyle bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Milletvekilleri hasta yakınlarıyla görüştüğü esnada bir provokasyon girişiminde bulunuldu. AKP'li olduğu öğrenilen bir kişi milletvekillerine ve hasta yakınlarına hakaret etti.
 
HDP milletvekillerine olay yerinde yaşadıkları tanıklıklarını "katliam" şeklinde anlatmasına karşı çıkan AKP'li kişi, hasta yakınlarına "Katliam değil kaza, siz önce İstiklal Marşı okuyun" şeklinde ifadeler kullandı.
 
ATAY: KAZA DEĞİL İHMAL
 
HDP milletvekili Barış Atay, "Kaza değil bu beyefendi ihmal, hasta ziyaretinde yapmayın şunları" diyerek AKP'liye uyarıda bulundu. Hasta yakınları da Atay'a destek oldu.
 
Hastane önündekiler ve hasta yakınları AKP'liye "Devlet sizin düşünceleriniz yüzünden bu hale geldi" şeklinde tepki gösterdi.
 
Atay, daha sonra konuya ilişkin sosyal medya hesabından da bir açıklama yaptı. Atay'ın açıklaması şöyle: "Tam içeridekileri dışarı çıkarttığım kısmı kesmek akıllıca... Tren enkazından yaralı kurtulan hastanın yakınlarını taciz eden bu şahsı, bir de bize ettiği küfürden dolayı dayak yemekten kurtardığım için iyi etmemişim. Ah şu insanlığımız "
 
YANDAŞLAR KENDİNİ YALANLADI
 
Yandaşların Çorlu'da Atay'ın AKP'li şahsın üzerine yürüdüğü iddiasına ilişkin yayınladığı görüntü ise kendi kendilerini yalanladı.
 
Atay'ın yandaşların iddia ettiğinni aksine AKP'li şahsa tepki gösterenleri sakinleştirmeye çalıştığı, çevredekiler de milletvekiline "Türkiye'nin bir numaralı sanatçısıdır bu adam", "Onlar da bu ülkenin vatandaşı" şeklinde desteklediği görüldü.