22 Haziran 2024 Cumartesi

Hakkari'de kayıp yakınları Tahir Elçi için buluştu

Hakkari'de 1990'lı yıllardaki yargısız infaz, faili meçhul cinayetler, köy yakma davalarında mağdurların avukatlığını yapan Tahir Elçi cezasındaki adaletsizliğe tepki gösterildi. Kayıp yakınları Elçi dosyasındaki cezasızlık politikasına karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi. 

Hakkari Yüksekova ilçesinde bulunan Sanat Sokak'ta 127. kayıp eylemi gerçekleşti. "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" ve "Failler belli kayıplar nerede" pankartlarının taşındığı eylemde, katledilen ve kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.

İHD Hakkari Şube Yöneticisi Eren Baskın, "Yurttaşlar olarak hak ve özgürlüklerimizden mahrum bırakılıyoruz. Avukatlarımız da ağır ihlallerle karşı karşıya kalıyor. Avukatımız Tahir Elçi'yi cezasızlıkla mücadelenin ısrarlı takipçisi olduğu için, barışı kazanmanın yolunu ve kararlılığını gösterdiği için hedef gösterip ardından katlettiler" dedi.

Tahir Elçi'nin 1990'lı yıllardaki yargısız infaz, faili meçhul cinayetler, köy yakma davalarında mağdurların avukatlığını yaptığını dile getiren Baskın, onlarca hukuki delil ve raporun varlığına rağmen dosyanın sürüncemede bırakılarak kapatılmak istendiğini söyledi. Baskın, "İnsan hakları savunucuları Tahir Elçi davasında cezasızlık politikasına karşı yekvücut olarak gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep etmiş olsa da gelinen süreçte hukuki hak ve normlar hiçe sayıldı. Her ne kadar Tahir Elçi davasında sanıklar beraat etmiş olsa da, kayıplarımızın avukatı için bizlerin mücadelesi devam edecek. Her koşulda ve her alanda insanlık onurunun yüceltilmesi için çabalamaya, Tahir Elçi dosyasındaki cezasızlık politikasına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.