16 Eylül 2024 Pazartesi

Habertürk kapandı: 'Uygun özellikte olmayanlar' işten çıkarılacak

Habertürk gazetesi son baskısını yaptı ve sıra çalışanlara gönderilen e-postada yazdığı üzere "Uygun özelliklere sahip olan çalışma arkadaşlarıyla devama", yani "uygun özellikte olmayanların" işten çıkarılmalarına geldi.
Türkiye basın tarihinde Radikal gazetesinin ardından Habertürk'te kar etmediği gerekçesiyle yazılı basına veda etti.
 
1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan Gazete Habertürk, bugün yayınlanan son baskısıyla okurlarına veda etti. Gazete, son sayısının kapağına sadece "Son baskı. Habertürk gazetesinden okurlarına hatıralarla dolu bir veda" yazdı.
 
Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Kürşad Oğuz imzalı veda yazısında gazete emekçilerinin büyük bir özveriyle ve başı dik çalıştığı ve bu gazetenin onların emeğinin ürünü olduğu belirtildi.
 
Gazetenin basımının sonlanması ile birlikte işten çıkarmaların başlayacağı belirtildi. Ciner Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ çalışanlarına gönderdiği bilgilendirme e-postasında "Uygun özelliklere sahip olduğunu değerlendirdiğimiz çalışma arkadaşlarımızla grubumuz bünyesinde yol arkadaşlığımızı devam ettirme kararlılığımız mevcuttur. Bu konuda da yönetim düzeyinde yapılan ve yapılacak değerlendirmeler en kısa sürede insan kaynakları Birimimiz tarafından çalışma arkadaşlarımızla paylaşılacaktır" denilmişti.