22 Ekim 2024 Salı

GIK-DER 33. Kongresi: Saldırılara karşı birlikte mücadele

Göçmen İşçiler Kültür Derneği 33. Genel Kurulu'nu gerçekleştirerek, yeni yönetimini seçti. Kongede, artan saldırılara karşı birlikte mücadele ve örgütlenme çağrısı yapıldı.

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) 33. Olağan Genel Kurulu'nu 20 Ekim günü dernek binasında gerçekleştirdi. 100'ü aşkın kişinin katıldığı kongrede siyasal gelişmeler ve geçmiş dönem faaliyetleri değerlendirildi, yeni dönem için hedefler belirlendi.

Demokratik Güç Birliği, Britanya Kürt Halk Meclisi, Britanya Alevi Federasyonu, DAYMER, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Tutsakların Sesi Platformu, AVEG-KON ve Young Struggle Londra temsilcileri yaptıkları konuşmalarda geçen yaz Birleşik Krallık'ta göçmenlere dönük artan saldırılara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Tilkililer, Alxas Com, El-Com, Kürecikliler, Türkiye İşçi Partisi – Britanya, Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, Göksunlular Dayanışma Merkezi ise dayanışma mesajları ile kongreyi selamladı.

'IRKÇI FAŞİST POLİTİKALARA KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'
Kongrede, 26 Ekim'de ırkçı Tommy Robinson tarafından çağrısı yapılan merkezi eyleme güçlü bir yanıt verilmesi gerektiği vurgulandı. Irkçı faşist politikalara karşı antifaşist kuruluşlar tarafından düzenlenecek merkezi eyleme katılım çağrısı yapılan kongrede, gençliğe yönelik çeteleşme saldırılarına karşı mücadelenin önemi vurgulandı.

Divan Kurulu'nun oluşturulmasının ardından geçmiş dönem faaliyetleri değerlendirildi.

Derneğin Birleşik Krallık, Türkiye ve Kürdistan gündemlerini yakından takip ederek refleks gösterdiği ifade edildi. Kongrede, Birleşik Krallık iktidarının Ruanda politikası başta olmak üzere göçmenlere dönük saldırılara karşı aktif bir mücadele yürütüldüğünün altı çizildi.

Kurslar, film gösterimleri, tiyatro çalışmaları gibi sosyal faaliyetlerle daha geniş bir kesime temas edildiği kaydedilen kongrede, park şenliğiyle 3 bini aşkın kişiye ulaşıldığı, yeni üyeler kazanıldığı aktarıldı.

Faaliyet raporunun sunulmasının ardından kongreye sunulan mali rapor oybirliği ile onaylandı. Kongrede, kurumun özellikle gençler bakımdan bir çekim merkezine dönüşmesi, kitleselleşme ve sahiplenme düzeyinin artırılmasının önemi vurgulandı.

Tartışmaların ardından yeni yönetim belirlendi.