17 Mayıs 2024 Cuma

Gençlik örgütleri: Soma'yı unutmayacağız, affetmeyeceğiz! 

Gençlik örgütleri 6. yılına Soma'yı unutmadıklarını kaydetti. İktidarın "normalleşmesinin" işçi ve emekçilerin katledilmesi olduğunu söyleyen gençlik örgütleri, buna izin vermeyeceklerini ve hesap soracaklarını vurguladı.

Soma katliamının 6. yılında bir araya gelen gençlik örgütleri, katliamın sorumlularından hesap sorana kadar mücadele edeceklerini kaydetti. 

Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde, "Sizin 'normaliniz' Soma'dır. Unutmayacağız, Affetmeyeceğiz" yazılı pankart açan gençlik örgütleri, hayatını kaybeden 301 madenciyi andı. 

'DEVLET BU TOPRAKLARDA KÂR HIRSININ TEMİNATÇISI' 
Basın metnini okuyan Vedat Atmaca, 301 can için adalet talebini altı yıldır dile getirdiklerini söyledi. Gençlik olarak adalet sağlanana dek ne Soma katliamının ne de diğer iş cinayetlerinin takipçisi olmaktan geri duracaklarının altını çizen Atmaca, katliam sonrası dönemin başbakanı Erdoğan'ın "bu işin fıtratında var" açıklamasını hatırlattı. Atmaca, "Çünkü bu devlet, her daim kapitalizmin işçi ve emekçilerin canı ve kanı pahasına sürdürdüğü kâr hırsının bu topraklardaki teminatçısıydı. Pandemi sürerken de bu görevine devam etti" diye konuştu.

Soma'da madende ya da  pandemide çalışırken katledilmek istemediklerinin altını çizen Atmaca, pandemi koşullarında zorunlu olmayan iş kolları dahil, birçok sektörde milyonlarca işçinin, sağlıksız çalışma şartları altında salgına önlem alınmaksızın çalıştırıldığını belirtti. 

'ONLARIN NORMALİ YENİ İŞ CİNAYETLERİ'
İktidarın "normalleşme" planına işaret eden Atmaca, "Onların 'normalleşme'den anladığı Soma’da yüzlerce insanın canına mal olan kölece çalışma koşullarını, işsizlik ve aç kalma korkusu yaşayan tüm topluma dayatmaktır. Böylelikle yeni Soma’lara, yeni Torunlara, yeni işçi cinayet ve katliamlarına zemin hazırlamaktır" diye konuştu.

Atmaca, şöyle devam etti: "Hem işçi ve emekçilere dönük saldırılar karşısında olmaya, birlikte mücadele etmeye; başta Soma olmak üzere işçi ve emekçi katillerinin yargılandığı davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hesap soracağız."