17 Mayıs 2024 Cuma

Gazi Mahallesi'nde İbrahim Gökçek için tören düzenlendi

Yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi'nde tören yapıldı. Burada yapılan konuşmalarda mücadele sözü verildi.

Ölüm orucunun 323. gününde direnişini sonlandıran Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdi.

Gökçek'in cenazesi Gazi Cemevine getirildi. Gökçek'i HDK Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, BEKSAV Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Canan Kaplan, ESP, SKM, SGDF, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, sanatçı Pınar Aydınlar, SMF, Partizan, Devrimci Parti, Devrimci Otonomlar'ın yanı sıra yüzlerce kişi "İbrahim Gökçek ölümsüzdür", "Yaşasın ölüm orucu direnişimiz", "Yaşasın devrimci dayanışma", "İbrahim, Helin, Mustafa ölümsüzdür" sloganlarıyla karşıladı.

Cenaze töreni nedeniyle Gazi Mahallesi ve Gazi Cemevi polis ablukasına alındı. Cemevi girişlerine TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

 

'ONLARA VEFA BORCUMUZ VAR'
Cemevi önünde yapılan törende TAYAD'lı Aileler adına konuşan Naime Kara, "Bir evladımızı daha toprağa verdik. Acımız çok büyük. İbrahim’in mücadelesini devralıp hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz. Onlara vefa borcumuz var. Adalet için bedenlerini erittiler, işkencelere direndiler. Gençliklerinin baharında kendilerini feda ettiler. Hepimizin bu çığlığa sahip çıkması lazım. Adalet mücadele ile gelecek. Adalet için direnmeye, boyun borcumuzdur, mücadeleniz mücadelemizdir diyoruz" diye konuştu.

 

Ardından söz alan Grup Yorum üyeleri, Helin Bölek ile İbrahim Koçak'ın mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek, "Şarkılarımız çam ormanlarında rüzgar gibi kendini hep bir ağızdan okutmalıdır. Şarkılarımız ön safta en önde saldırandır düşmana" dedi.

Kitle Grup Yorum ezgilerini seslendirilmesiyle cenaze töreni sona erdi.

GÖKÇEK'İN CENAZESİ KAYSERİ'YE GÖNDERİLECEK
İbrahim Gökçek için yarın saat 10.00'da Gazi Mahallesi'nde yapılacak yürüyüşün ardından Şair Abay Lisesi önünden Kayseri'ye uğurlanacak.
 
GÖKÇEK VE KOÇAK'IN BABALARI: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Tören öncesi Gökçek'in babası Ahmet Gökçek ile geçtiğimiz günlerde ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak'ın babası Hasan Koçak, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AHMET GÖKÇEK: FAŞİZMİ YOK EDECEĞİZ
İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek, adaletsizlikler sona erene kadar mücadelelerin devam edeceğini söyleyerek, "Biz çocuklarımız ile gurur duyduk. Maalesef bugün de İbrahim'i sonsuzluğa uğurluyoruz. Yoldaşları, dostları, sevenleri burada. Bundan büyük bir gurur duyuyorum. Mücadele bitmeyecektir. Muhakkak bu faşizme geri adım attıracağız. Yok edeceğiz. Herkesin birlik olması lazım. Bu dayanışmayı yükseltmek gerekiyor. Çocuklarımız öncü oldu. Bundan sonra da onların bayraklarını arkalarından gelen insanlar taşıyacak. Biz de elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Herkesin muhakkak yapacağı bir şey vardır. Şu anda avukatlarımız ölüm oruçlarında. Onlarla birlikte olalım. Adalet taleplerini yerine getirmelerini sağlayalım" diye konuştu.



HASAN KOÇAK: AYDINLAR, SANATÇILAR GEÇ KALDI
Ardından konuşan ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak'ın babası Hasan Koçak, oğlunun adalet için yaşamını yitirdiğini ifade etti. Oğlunun tek talebinin tekrar yargılanmak olduğunu söyleyen Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bu süreçte bazı basın kuruluşları bunu dile getirmedi. Cumhuriyet Gazetesi'ne gittim. Dediler ki Mustafa'nın haber değeri hiç yok. Yani Mustafa'nın değeri yok. Ben orada bir hayvan fotoğrafını gördüm. Yazıyordu bir deri bir kemik kalmış diye. Bende dedim ki bakın Mustafa da bir deri bir kemik kalmış. Orada beni resmen kovdular. Cumhuriyet gazetesinin bugün Mustafa'yı yazmaması lazım. İbrahim'i, Helin'i yazmaması lazım. Çünkü Mustafa adalet için öldü. İbrahim türküler için öldü, Helin türküleri için öldü. Mustafa sadece adalet istedi başka bir şey istemedi. Bir itirafçının lafıyla 28 yaşındaki bir genci toprağa verdik ne yazık ki. Yazıklar olsun bu yandaş basına. Basın geç kaldı. Sanatçılar geç kaldı. Aydınlar geç kaldı. Halk geç kaldı. Üç kişiyi toprağa verdik. Keşke iki ay önce talepleri kabul edilseydi. Talepleri kabul edilseydi ölmeyeceklerdi. Çok kişinin adalete aç olduğunu biliyorum. Mustafa herkese adalet için bedenini ölüme yatırdı."

'POLİS İŞKENCESİNE MARUZ KALDIK'
Bazı gazete ve televizyonlara tepki gösteren Koçak, "Yazıklar olsun şu Cumhuriyet Gazetesi'ne. Fox TV'ye gittim, Halk TV'ye gittim. Her tarafa başvurdum bizi içeri bile almadılar. Adalet dedik, meydanlara çıktık. 10 gün boyunca eşimle beraber sokaklarda kaldık. Polislerin işkencesine maruz kaldık. Kimse bizim sesimizi duymadı. Duydular ama geç duydular" ifadelerini kullandı.