Filistinli Hind Receb'in hikayesini anlatan Hind'in Sesi filmine büyük ilgi

İsrail'in Gazze'deki saldırısında katledilen Filistinli Hind Receb'in hikayesini anlatan Hind'in Sesi filmi Uluslararası Venedik Film Festivalinde ilk kez gösterime girdi. Film, sinema dünyasında büyük ilgi uyandırdı.
Tunuslu yönetmen Kaouther Ben Hania'nın imzasını taşıyan Hind'in Sesi, 29 Ocak 2024'te Gazze'de İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybeden Hind Receb ve ailesinin hikayesini konu ediniyor. Filmin ilk gösterimi, Uluslararası Venedik Film Festivalinde gerçekleşti. Sinema dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan festivalde, Altın Aslan ödülü için yarışan film, büyük ilgi topladı.
'HİND'İN SESİ GAZZE'NİN SESİ'
Gösteri sonrası düzenlenen basın toplantısında, yönetmen Ben Hania ve oyuncular Saja Kilani, Motaz Malhees, Clara Khoury ve Amer Hlehel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yönetmen Ben Hania, sinemanın empati yaratma gücüne vurgu yaparak, "Hind'in sesini duyduğumda, bu sadece onun değil, tüm Gazze'nin çığlığıydı. Bu film, sessizlerin sesini duyurmak için bir araç" dedi. Oyuncu Saja Kilani ise İsrail'in Gazze'deki saldırılarına sert tepki göstererek, "Bu katliamlar, bu yıkım yeter. Her çocuğun hayalleri, onurlu bir yaşam hakkı gasp ediliyor. Hind'in hikayesi, on binlerce çocuğun hikayesi" ifadelerini kullandı. Kilani, filmin Gazze'deki soykırımı dünyaya hatırlatmasını umduğunu belirtti.
'BU BİR FİLM DEĞİL, BİR GÖREV'
Filmin oyuncularından Motaz Malhees, Filistinli kimliğine vurgu yaparak, "Bu benim için sadece bir film değil, yaşadığım gerçeklik" dedi. Film oyuncularından Amer Hlehel ise, "Bu hikaye zaten içimizdeydi. Oyunculuk değil, bir sorumluluktu" dedi.
SİNEMA DÜNYASINDAN BÜYÜK İLGİ
Ünlü oyuncu Joaquin Phoenix, film ekibiyle birlikte festivale katılarak projeye destek verdi. Ben Hania, Brad Pitt ve Rooney Mara gibi isimlerin filme destek vermesinin önemine değinerek, "Bu destek bir şey ifade etmeli" dedi. İsrail'in Gazze'deki işgali ile ilgili bir soruya ise, "Bu nasıl bir dünya" diyerek tepkisini gösterdi.