21 Mayıs 2024 Salı

FHKC'den 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı ortak cephede mücadele çağrısı

FHKC, "Yüzyılın Anlaşması"na karşı gelmek için tüm direniş kuvvetlerini birlik olmaya ve ortak cephede mücadele etmeye çağırdı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), "Yüzyılın Anlaşması" ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

FHKC, "Yüzyılın Anlaşması"na karşı gelmek için tüm direniş kuvvetlerini birlik olmaya ve ortak cephede mücadele etmeye çağırdı.

FHKC'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yüzyılın Anlaşması'na karşı durmak için Oslo anlaşmasının sona erdirilmesi öncelik görülmektedir. Halkımızı, Yüzyılın Anlaşması'na karşı çıkmak için seferberliğe çağırıyoruz. Ayrıca Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, bütün destekçilerini, yoldaşlarını, anavatanda ve diasporadaki tüm şubelerini ön saflarında olmaya çağırıyoruz. Aynı zamanda tasfiye projelerine ve 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı mücadelede eden ulusal ve islami tüm direniş kuvvetlerini ortak cephede mücadele etmeye çağırıyoruz."

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, ulusal mutabakatın kararlarına uygun olarak ulusal birliği yeniden kurma çabalarını, programın ve ulusal vizyonun, özellikle de "Yüzyılın Anlaşması"na karşı mevcut zorluklarla yüzleşmek için acil bir toplantı yapılmasını gerektirdiğini vurguladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, "Yüzyılın Anlaşması"na misilleme olarak atılması gereken en acil adımın, Oslo Anlaşması'nın sona erdiğini duyurmak olduğunu vurguladı. Filistin otoritesi en başta Paris Ekonomik Anlaşması'yla uğraşmayı bırakmalı, siyonist varlığın tanınmasını geri çekmeli, her türlü siyasi tutuklama ve kovuşturmaları durdurmalıdır.

FHKC, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) ve İslami Cihad, Filistin Kurtuluş Örgütünü (FKÖ) "Amerika’nın ilanına karşı atılacak ilk adım olarak bölünmeyi sona erdirmek üzere acil toplantıya" çağırdı.