Federal basın konferansına sordular: Eva nerede?
Eva ve Ahmet Nerede İnisiyatifi, Almanya'nın başkenti Berlin'de "Eva nerede?" sorusunu federal basın konferansına taşıdı.
Eva ve Ahmet Nerede İnisiyatifi, 18 Ocak'ta Rakka'da HTŞ güçlerinde askeri bir araca bindirilerek kaçırılan gazeteci arkadaşlarımız Eva Maria Michelmann ve Ahmet Polad için Berlin'de çalışmalarını sürdürüyor.
Federal basın konferansına giden aktivistler, gazetecileri ve hükümetin basın konferansı temsilcilerini ellerinde "Eva nerede?", "Eva için ne yapıldı?", "Cevap istiyoruz!" yazılı dövizlerle karşıladılar ve gazetecilere "Eva nerede?" yazılı el ilanları dağıttılar.
Çeşitli basın temsilcilerinin ilgi göstermesi ve konuyla ilgili sorular sorması üzerine Basın Konferansı Başkan Yardımcısı Corinna Buschow, el ilanlarının dağıtılmasını engellemesi için basına talimat verecekleri tehdidinde bulundu.
İnisiyatif gönüllüleri ise, Eva Maria Michelmann'ın akıbetine ilişkin Federal Basın Konferansı'ndan açıklama talep ettiklerini belirtti.