22 Ekim 2024 Salı

ESP-SGDF: Faşist şeflik rejimi bir halk sağlığı sorunudur

"Yenidoğan çetesine" ilişkin Avcılar'da eylem yapan ESP ve SGDF, kapitalist düzenin ve AKP-MHP iktidarının bebeklerin öldürülmesinin temel sorumlusu olduğunu vurgulayarak, "Çetelerden ve suç ortaklarından, hamilerinden hesap sormak için harekete geçelim" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), "yenidoğan çetesini" Avcılar meydanında protesto etti. "Bu düzen çocukları öldürüyor! Çocuk katili sermaye düzenine karşı çözüm sosyalizmde" pankartı açılan eylemde, "Çocuk katili sermaye düzeni", "Sağlıkta ticaret ölümdür", "Çözüm devrimde, sosyalizmde", "Ya barbarlık, ya sosyalizm" dövizleri taşındı.

AKTAŞ: İNSANCA YAŞAM SOSYALİZMDE
ESP İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş, "yenidoğan çetesinin" ilk olmadığını vurgulayarak, AKP-MHP iktidarının bir çete iktidarı olduğunu söyledi. "Yenidoğan çetesinin" siyasi uzantılarına dikkat çeken Aktaş, "Bebek katilleri, kadın katilleri, çocuk katilleri AKP vekilleriyle fotoğraflar çektiriyor. Bu fotoğraf saray rejiminin fotoğrafıdır. Bu fotoğraf bu düzenin fotoğrafıdır" dedi.

İktidarın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamındaki piyasalaştırma politikalarına işaret eden Aktaş, "İnsanca bir yaşam ancak sosyalizmde mümkün. Hepinizi devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

'10 BEBEK ÖLDÜRÜLDÜ'
Basın açıklamasını okuyan Beyza Samancı, birçok sağlık çalışanının yeni doğan bebekleri özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettiğini, bebek katliamından kar elde eden "yenidoğan çetesi"nin ortaya çıkarıldığını anımsattı. "Yenidoğan çetesinin" 7 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü ve bu süreçte en az 10 bebeğin katledildiğini ifade eden Samancı, şöyle devam etti: "Şüpheliler arasında, MHP genel başkanının eski koruma müdürü Murat Mantuş, CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi ve İBB sağlık komisyon başkanı Ahmet Attila Yılmaz, MHP'li olduğunu ifade eden Mustafa Kemal Zengin de yer alıyor. Öte yandan, çetenin kullandığı hastanelerden birinin, eski sağlık bakanı Müezzinoğlu'nun hastanesi olduğu da ortaya çıktı. Üstelik şimdiki sağlık bakanı  Kemal Memişoğlu'nun il sağlık müdürü olduğu dönemde de tüm bunlardan haberdar olmaması mümkün değil."

'KAPİTALİZMDE HALK SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR'
Kapitalist düzende kar için halk sağlığının hiçe sayıldığını vurgulayan Samancı, rejimin Sağlıkta Dönüşüm Programıyla sağlık sistemini özelleştirme politikalarının "yenidoğan çetesine" neden olduğunu belirtti. Samancı, şu ifadeleri kullandı: "Yenidoğan çetesi gibi adı bilinmeyen birçok sağlık çetesine kapılarını açan da, kar odaklı karakterine uygun düşecek şekilde bu özel hastane sisteminin ta kendisidir. Bu yüzden biliyoruz ki, kapitalizmi ve onun kar odaklı sağlık sistemini yerle bir etmedikçe, daha çok 'yenidoğan çeteleri', canımızı ve sevdiklerimizin canını, halk sağlığını hiçe sayarak karına kar katmaya devam edecektir."

'HESAP SORMAK İÇİN HAREKETE GEÇELİM'
"Faşist şeflik rejimi bir halk sağlığı sorunudur" diyen Samancı, "Üstelik tüm bu kirli ilişki ağı ve suç ortaklığına rağmen soruşturmanın öne çıkan birkaç isimle sınırlı tutulması da iktidarın bu suç şebekelerini koruduğunu gösteriyor. Bu dosyaların da cezasızlıkla kapatılacağının ipuçları oluyor. Artık yeter, buna izin vermeyelim. Çetelerden ve suç ortaklarından, hamilerinden hesap sormak için harekete geçelim" dedi.

Eylem boyunca, "Bebeklerin katili sermaye düzeni", "Katil sermaye hesap verecek", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atıldı.