17 Mayıs 2024 Cuma

Erdoğan'dan Zarakolu hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yazar Ragıp Zarakolu hakkında 'Makus kaderden kaçış yok' başlıklı yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yazar Ragıp Zarakolu'nun Evrensel ve Artı Gerçek'te yayınlanan "Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Avukatı Ahmet Özel tarafından yapılan suç duyurusunda; Ragıp Zarakolu'nun yazısında Erdoğan'ın hedef alındığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı alenen suç işlendiği bildirildi. Suç duyurusunda Ragıp Zarakoğlu'nun köşe yazısıyla 'darbe çığırtkanlığı' yaptığı ileri sürüldü.

Ragıp Zarakolu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan dün gelen benzer suçlamalar nedeniyle şu açıklamayı yapmıştı: "Darbe karşıtı bir yazının bu kadar ters yorumlanması, anlaşılır bir şey değil. Cumhurbaşkanılığı sözcülerinin yazıyı yeterince okumadıkları anlaşılıyor. Hayatım darbelere, darbeci eğilimlere karşı mücadele ile geçti."

Erdoğan'ın suç duyurusunda Ragıp Zarakoğlu ve Artı Gerçek İnternet Gazetesi Sorumlu Müdürü hakkında kamu davası açılması istendi.