7 Eylül 2024 Cumartesi

Enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu için konsolosluklar önünde eylem yapılacak

Tutsakların Sesi Platformu'nun çağrısıyla Almanya, İngiltere ve Hollanda'da Sırbistan konsoloslukları önünde eylemler yapılacak. Fransa'da ise Strasbourg kemerde yapılacak eyleme çağıran TSP, "Ecevit Piroğlu'nun ölüme sürüklenmesine izin vermeyelim" dedi. 

Enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması için İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa'da bulunan Sırbistan başkonsoluslukları önünde eylemler yapılacak. Sırbistan-Türkiye arasındaki kirli pazarlıklar nedeniyle Piroğlu'nun ölüme gönderilmesine izin verilmeyeceğini kaydeden Tutsakların Sesi Platformu'nun organize edilecek eylemlere katılma çağrısı yapıldı. 

'45 KİLONUN ALTINA DÜŞTÜ'
Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Piroğlu'nun sağlık durumuna ilişkin "Sırp devleti, Sırbistan Yüksek Mahkemesi'nin kararlarına rağmen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nu faşist Türk devletine iade etmek için hukuksuz bir şekilde hapiste tutmaya devam ediyor. Ecevit Piroğlu 12 Şubat 2024'ten bu yana ikinci açlık grevini sürdürüyor. Piroğlu 45 kilonun altına düşmüş ve durumu oldukça kritik. İç organları işlevlerini kaybetmeye başlamıştır. Bayılma nöbetleri, denge sorunları, görme ve konuşma zorluğu yaşamaktadır. Piroğlu, daha önce de Türk devletine teslim edilmesini engellemek için 136 gün süren açlık grevi yapmış ve vücudu oldukça yıpranmıştı. Piroğlu'nun tedavi hakkı da engellenmişti" hatırlatması yaptı.

Tutsakların Sesi Platformu, tüm devrimci, demokratik güçleri, 17 Haziran Pazartesi günü Sırbistan büyükelçilikleri önünde yapılacak eylemlere çağırırken, eylem bilgilerini şöyle paylaştı: 

İNGİLTERE
Londra:
Sırbistan elçiliği önü, Saat: 14.00

ALMANYA
Düsseldorf: Sırbistan elçiliği önü, Saat: 11.30
Berlin: Sırbistan Elçiliği önü, Saat: 12.00
Stuttgart: Sırbistan Konsolosluğu önü, Saat: 11.00

HOLLANDA
Den Haag: Sırbistan Elçiliği önü, Saat: 15.00

FRANSA
Fransa'nın başkenti Paris'te ise Strasbourg kemerde saat 18.00'de Avrupa Demokratik Güç Birliği ve Tutsakların Sesi Platformu tarafından açıklama yapılacak.