16 Eylül 2024 Pazartesi

Emekli Sen: AKP hamasi nutuklarla emeklileri oyalamaya devam ediyor

Emekliler Haftası dolayısıyla açıklama yapan Emekli Sen İstanbul Şubeleri, "16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten ve emeklilerin hiçbir sorununa gerçekçi çözüm üretmeyen AKP iktidarı hamasi nutuklarla emeklileri oyalamaya devam etmektedir" dedi.
DİSK'e bağlı Emekli Sen İstanbul Şubeleri, "Emekliler Haftası" etkinlikleri kapsamında "İnsanca yaşamak istiyoruz" şiarıyla Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
 
"İnsanca yaşamak için toplu sözleşme istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde "Sadaka değil toplu sözleşme", "Direne direne kazanacağız", "Sağlıkta soyguna hayır" sloganları atıldı.
 
Eylemde konuşan Emekli Sen Aksaray 3 Nolu Şube Sekreteri Selehattin Sert, çocuğa yönelik cinsel istismar ve çocuk cinayetlerinin artmasının nedeninin Esar Vakfı'nda yaşananların üzerinin kapatılması olduğunu belirtti.
 
Basın metnini okuyan Emekli Sen Aksaray Şube Başkanı Osman Özkan, 28 Haziran ve 4 Temmuz tarihinin Emekliler Haftası olduğunu hatırlattı. Değişik kurum ve kuruluşlarda farklı iş kollarında uzun yıllar çalışarak emekli olduklarını söyleyen Özkan, "Emekli olduktan sonra dinlenerek insanca, huzur içinde yaşama hakkımız olmasına rağmen aldığımız maaş sadaka denecek düzeyde olduğu için tekrar çalışmak zorunda kalıyoruz" dedi.
 
Ülke kaynaklarının iktidar tarafından sermayeye peşkeş çekildiğini kaydeden Özkan, "16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten ve emeklilerin hiçbir sorununa gerçekçi çözüm üretmeyen AKP iktidarı hamasi nutuklarla emeklileri oyalamaya devam etmektedir. İktidarı milyonlarca emekliyi nutuklarla oyalama taktiğini terk etmeye ve sorunlarımızın çözümü için, temel haklardan biri olan sendika hakkının kullanılmasının önündeki engelleri kaldırarak emekli sendikalarıyla masaya oturmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
 
Özkan, emeklilerin sorunlarının çözümü için şu talepleri sıraladı:
"-Emeklilerin sendikal haklarını kullanmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır.
-Emeklilere seçim rüşveti niteliğinde 1000'er lira değil, brüt asgari ücret miktarında, iki ikramiye ile kış aylarında yakıt yardımı verilmelidir.
-Emeklilerden alınan sağlık katkı paylarına son verilmelidir."