17 Mayıs 2024 Cuma

Efrin ve İdlib'teki askerlerde salgın iddiası

Efrin ve İdlib'te bulunan askerlerin Reyhanlı ilçesine getirilerek koronavirüs testi yapıldı. Enfekte olan 44 askerin Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı iddia edildi.

HATAY - Türkiye'nin kendisine bağlı gruplarla birlikte bulunduğu Efrin ve İdlib'te görevli askerlerde koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

MA'da yer alan haberde Reyhanlı ilçesine getirilen askerlerden 44'ünün enfekte olduğu bilgisi yer aldı. Hasta olan askerler, Hatay Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Askerlerin yanı sıra Efrin'e geçici görevle gönderilen polis ve bekçilerin de korona olduğu ve tedavi altına alındıkları belirtildi.

'YENİ VAKKALAR GETİRİLECEK'
Güvenlik gerekçesiyle ismini vermekten kaçınan Hatay Devlet Hastanesi'nde görevli bir sağlıkçı, hastanede ciddi bir hareketliliğin olduğunu ve yeni servislerin açıldığını söyledi.

Efrin'den getirilen asker ve polislerin hastanede tedavi altına alındığını belirten çalışan, "Dün çıkan pozitif vakalardan sonra bir tabur taranacak. Onun haricinde 250 polise de test uygulanacak. Sonrasında semptom takibi yapılıp, hastaneye yatırılacaklar. Bu tabur Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirilecek. Reyhanlı da testleri yapılarak, Hatay Devlet Hastanesi getirilecekler. Reyhanlı da tüm tabura yetecek test malzemesi var mı; o konuda bir bilgimiz yok. Şuan Reyhanlı'dan 30 pozitif vaka yolda. Hatay Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınacaklar. Hatay Devlet Devlet Hastanesi'nde 44 vaka tedavi altında."