18 Eylül 2024 Çarşamba

Editörümüz İsminaz Temel'den meslektaşlarına teşekkür mesajı

Tutsak editörümüz İsminaz Temel, "'Ödediğimiz bedelin farkındayız' demiştim ya sanık sandalyesinde. Bugün yine Bakırköy Hapishanesi'nden yazıyorum ama özgürlüğün uzak olmadığını biliyorum" dedi.
9 aydır tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edilmeyen tutsak editörümüz İsminaz Temel, gönderdiği mektupta "mücadeleye devam" dedi.
 
Editörümüz Temel'in mektubu şöyle:
 
Sevgili meslektaşlarım, değerli dostlar;
 
9 aylık tutukluluğun ardından yeniden görüşmek, dokunamasak da sözlerimizle, bakışlarımızla birbirimizi sormak çok ama çok güzeldi. Bir kez daha iyi ki varsınız dedim. Teşekkürler.
 
Muhalif gazeteciliğe saldırının bir parçası olarak gördüğüm davanın gazetecilik ve haberlerimizi yargılamaya çalıştığını bir kez daha gördük. Ancak ben sanık sandalyesindeyken, sizler de arka sıralardan bu saldırı ve baskıların nafile olduğunu en iyi şekilde gösterdik diye düşünüyorum. Gazeteciliğimiz de, haber çizgimiz de suç değil, yargılanamaz.
 
Bu dava bir kez daha basın özgürlüğüne yönelik tavrı gösterdi. Demokrasi havarilerinin baş düşmanlarından biri de muhalif gazeteciler. Bu duygu ve korkularında haksız değiller."Ödediğimiz bedelin farkındayız" demiştim ya sanık sandalyesinde. Bugün yine Bakırköy Hapishanesi'nden yazıyorum ama özgürlüğün uzak olmadığını biliyorum. Duvarların bu yanında umut büyütmeye, düş kurmaya devam ediyorum. Yüreğiniz yüreğimin yanında.
 
Bir kez daha Avrupa ülkelerinden gelen meslektaşlarımız da dahil tüm gazeteci dostlarıma, Cumartesi ve Suruç ailelerine, ailelerimize ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.
 
29 Kasım'da yine görüşeceğiz.
 
Sevgi ve selamlar