7 Eylül 2024 Cumartesi

Ecevit Piroğlu için Viyana'da eylem: Derhal serbest bırakılsın

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Avusturya çağrısıyla Viyana'da bulunan Sırbistan konsolosluğu önünde yapılan açıklamada enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun gittikçe kötüleşen sağlık durumu aktarıldı. Piroğlu'nun derhal serbest bırakılması istenirken, Piroğlu başta olmak üzere devrimci tutsaklarla dayanışma çağrısı yapıldı. Eylemde ayrıca Sırbistan devleti, Türkiye'yle kirli pazarlıklarını sonlandırması için uyarıldı.

Enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu üç yıldır Sırbistan'da rehin. Türkiye-Sırbistan arası kirli pazarlıklar sonucu serbest bırakılmayan ve Türkiye'nin iadesini istediği Piroğlu, maruz kaldığı hak gaspları karşısında başlattığı ikinci açlık grevi direnişinde 45 kilonun altına düştü. Sağlığı günden güne ise kötüleşiyor. 

Piroğlu ile Avrupa kentlerinde yapılan dayanışma eylemleriyle derhal tahliye edilmesi isteniyor. Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Avusturya çağrısıyla Viyana'daki Sırbistan konsolosluğu  önünde açıklama yapıldı. "Sırbistan insan haklarını çiğniyor; Ecevit Piroğlu'na özgürlük!" pankartının taşındığı eylemde, Piroğlu'nun açlık grevi direnişinde 130'lu günleri geride bıraktığı kaydedildi. 

'KİM NE YAPACAKSA ŞİMDİ YAPMALI'
Piroğlu'nun sağlık durumuna dikkat çekilen açıklamada, Piroğlu'nun hayatının dayanışmayla kurtarılabileceği kaydedildi. Açıklamada şu çağrı yapıldı: "Tamamen haklı ve meşru taleplerle direnişini sürdüren Ecevit Piroğlu'nun hayati tehlikesinin sona ermesi ve özgürlüğüne kavuşması için 'kim ne yapacaksa şimdi yapmalı' diyoruz."

'ECEVİT PİROĞLU DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR'
Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle adına yapılan konuşmada Ecevit Piroğlu'nun Gezi Parkı direnişinden Rojava'ya kadar nerede bir mücadele ve direniş varsa orada olduğu ifade edildi ve eklendi: "Ecevit açlık grevi yaparak serbest bırakılmamasını protesto ediyor, insan hakları için mücadele ediyor. Sağlık durumu bu süreçte ciddi şekilde kötüleşti. Sırbistan hükümeti Ecevit Piroglu'nu derhal serbest bırakmalıdır!"

'SIRBİSTAN DEVLETİ TÜRK FAŞİZMİYLE KİRLİ PAZARLIKLARINI DERHAL SONLANDIRMALI'
Komintern adına yapılan konuşmada ise Piroğlu'nun enternasyonalist bir devrimci olduğu ifade edildi. Sırbistan devletinin Türk faşizmi ile kirli pazarlıklarının derhal sonlandırılması ve Piroğlu üzerinde uygulanan tüm baskıların durdurulması gerektiği kaydedildi.

Tutsakların Sesi Platformu'nun açıklamasının okunduğu eylem, "Piroğlu'na özgürlük!" "Politik tutsaklara özgürlük!" ve "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları ile bitirildi.