18 Eylül 2024 Çarşamba

DTK: 3. yılında Suruç şehitlerini anıyoruz

Suruç katliamının 3. yılı dolayısıyla açıklama yapan DTK, "Suruç ve Rojava şehitleri şahsında bütün özgürlük şehitlerini bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilen Suruç katliamının 3. yılına ilişkin açıklama yaptı.
 
Surut katliamında 33 Düş Yolcusu'nun hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, aradan geçen 3 yıla rağmen katliamı planlayan asıl güçler ve sorumlular açığa çıkarılmadığını ve üstünün örtülmek istendiğini belirtildi.
 
DTK, "Katliamının 3. yıl dönümünde Suruç şehitlerini, büyük bir mücadele ruhu ve kararlılığı ile anıyor, onların anılarına bağlılığımızın gereği; şehitlerimizin uğrunda şehit oldukları, halklarımızın birliği, kardeşliği ve özgür-demokratik ortak gelecek ideallerini mücadelemizde yaşatmak ve zafere götürmek sözümüzü yineliyoruz" diye vurguladı.
 
Suruç şehitlerinin anılarına bağlı kalacaklarını ifade eden DTK, "Daha çok örgütlenmek, birleşmek, ortak mücadele etmek, enternasyonal mücadele ruhunu tüm Ortadoğu halklarının ortak mücadelesinin yol göstericisi yapmak olduğunun bilincinde olarak, mücadelemizi yürütüyoruz. Suruç ve Rojava şehitleri şahsında bütün özgürlük şehitlerini bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz" diye kaydetti.