30 Nisan 2024 Salı

Dortmund'da polis bir evsizi öldürdü

Alman polisi Dortmund'da Rheinoldi Kilisesi önünde, sokakta yaşayan bir evsizi öldürdü. Katliam bu akşam protesto edilecek.

Almanya'nın Dortmund kentinde polis dün akşam bir evsizi öldürdü.

Rheinoldi kilisesi önünde sokakta yaşayan 52 yaşındaki bir evsize üç kez şok tabancasıyla saldıran polisin daha sonra silahla ateş açtığı öğrenildi. Görgü tanıklarının yayınladığı görüntülerde, polislerden birinin üzerlerine uzun bir demir çubukla gelen evsize ateş açarak öldürdüğü yer alıyor.

Açılan ateş sonucu yaralanan kişi daha sonra hayatını kaybetti.

KATLİAM PROTESTO EDİLECEK
Dortmund polisinin daha önce de benzer suçlar işlediğine dikkat çekilerek, tepki gösterildi. Katliamın yaşandığı Rheinoldi Kilisesi önünde bu akşam 19.00'da eylem yapılacak.

Eyleme ilişkin çağrıda, "Son zamanlarda artan polis şiddeti ve polisin savunmasız insanlara karşı öldürmeyle sonuçlanan müdahalesi ister istemez akıllarda 'polis karşısında ne kadar güvendeyiz?' sorusunun oluşmasına neden oluyor. Böylesi olayların artık son olması için sesimizi yükseltmek zorundayız. Polisin görevi güvenimizi sağlamak ve asayişi sağlamak olmalıdır. Öldürmek değil. Bu tür olayların tekrarlanmaması ve son olması için hep birlikte sesimizi yükseltmeliyiz" denildi.