17 Mayıs 2024 Cuma

DİSK: Kars Belediyesi ile dayanışma içerisinde olacağız

Kars Belediyesine yönelik linç saldırılarına ilişkin açıklama yapan DİSK, "Kars halkının ve Kars Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarımızın bu süreçte yalnız olmadığını, onların tercihlerine saygı duyarak, dayanışma içinde olacağımızı vurgulamayı bir borç biliyoruz" denildi.

DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, Kars Belediyesi'ne yönelik baskılara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Türkiye büyük bir salgın ile mücadele ederken, halkın seçtiği yerel yöneticilere karşı antidemokratik tutum ve baskılar devam etmekte, halk iradesi yok sayılmaktadır. İktidar partisinin elinde olmayan büyükşehir belediyelerinin salgından zarar gören halkla dayanışma faaliyetlerinin engellenmesi ve açılan soruşturmaların ardından güncel olarak da Kars Belediyesi'ne yönelik sistematik bir dezenformasyon faaliyeti yürütülmektedir" denildi.

'LİNÇ KAMPANYALARI TESADÜF DEĞİL'
Akıl ve bilim, salgınla mücadelede yerel yönetimlerin önemini gösterirken, ancak ülkeyi yöneten merkezi iktidar halkın seçtiği yerel yöneticilerle siyasi mücadeleyi halkın sağlığını tehdit eder boyutlara taşıdığı kaydedilen açıklamada, "Yapılan baskınlarla birlikte, tek bir adresten düğmeye basılmış gibi tüm yandaş gazete ve televizyonların aynı anda Kars Belediyesi'ni hedef göstermesinin ve sosyal medyada linç kampanyaları düzenlenmesinin tesadüf olmayacağını bu ülke acı tecrübelerle öğrenmiştir" diye belirtildi.

Türkiye'de 40'ın üzerinde seçilmiş belediye başkanının görevden alındığını, yerlerine halkın seçmediği atanmışların getirildiği vurgulanan açıklamada, "Halkın seçme ve seçilme hakkının sistematik olarak ihlal edildiği ülkemizde, merkezi yönetim, belediye çalışanlarının sendika seçme haklarına da göz koymaktadır" diye kaydedildi.

'KARS BELEDİYESİ İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ'
Kars Belediyesi, 400 milyar borç ile devralınmasının ardına sığınmadan işçilerin haklarına saygı gösterilen bir belediye olduğunun altı çizilen açıklamada, "Yolsuzlukları önleyerek, mafyatik gruplara akan rantı keserek, hukuksuz ödemelerin önüne geçerek, dayanışmayı büyüterek ayakta kalmaya çalışan bir belediyenin sistematik olarak hedef gösterilmesi, endişelerin de artmasına neden olmaktadır. Seçimle gelenin seçimle gitmediği, halkın seçme ve seçilme hakkına saygı gösterilmeyen bir düzenin, Kars'a da, Türkiye'ye de hiçbir faydası olmayacağı açıktır. Kars halkının ve Kars Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarımızın bu süreçte yalnız olmadığını, onların tercihlerine saygı duyarak, dayanışma içinde olacağımızı vurgulamayı bir borç biliyoruz" denildi.