31 Aralık 2024 Salı

DEÜ SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur'un sürgün edilmesine tepki

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur, ödemelerindeki kesintilere ilişkin yaptıkları eylemler nedeniyle sürgün edilmesi protesto edildi.

SES İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi İşyeri Temsilcileri Günseli Uğur'un sürgün edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz ile Emek ve Demokrasi Güçleri'nin katıldığı basın toplatısında konuşan SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, sağlık çalışanlarının salgınla ve gasp edilen halkları için mücadele ettiğini, İzmir'deki sağlık emekçilerinin de yaşadıkları sorunların çözümü için haftalardır eylemde olduğunu dile getirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki sağlık emekçileri, ödemelerinde yapılan kesintilere karşı üç hafta boyunca hastane önünde eylemlerine devam ederken, hastane başhekimliğinin tüm baskıcı yöntemleri kullanarak eylemi sonlandırmaya çalışıldığını belirten Batmaz, "29 Haziran tarihli ve 2020/82 karar No'lu İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu toplantısı ile İzmir'de sağlık kurumlarında her türlü toplantı gösteri, eylem ve etkinliklerin yapılmaması yönünde karar alındığı duyuruldu. Yani İzmir İl Hıfısıhha Kurulu, İzmir'de sağlık emekçilerinin seslerini duyurmasını engellemek için özel olarak toplandı ve karar aldı" dedi.

'SAĞLIK EMEKÇİLERİ TEHDİT EDİLİYOR'
DEÜ Hastanesi yönetiminin sorunları çözmek, diyalog kurmak yerine hakkını arayan emekçilere soruşturmalar başlatarak, sağlık emekçilerindeki huzursuzluğu arttırdığını ifade eden Batmaz, sendikal ve Anayasal haklarını kullanmalarından kaynaklı SES üyelerine yönelik tehditlerde bulunulduğunu kaydetti.

15 yıldır hastanede çalışan SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur'un sürgün edildiğini söyleyen Batmaz, "Görevlendirme adı altında, salgının erken gevşetilen kurallar nedeniyle sönümlenmeden yeniden daha da hızlı yayılmaya başlamış olduğu bu dönemde, bunu normal bir görevlendirme olarak düşünmemiz olanaksızdır. Hastanelerde bu kadar hemşire açığı varken, sağlıkçılarda tükenmişlik zirvede iken geçici görevle hastanelerden personel çekilmesi kabul edilir bir görevlendirme değildir" diye belirtti.

İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur hakkında verilen sürgün kararının hukuksuz olduğunu söyleyen Batmaz, "Günseli arkadaşımız sendikal görevlerini yerine getirmiştir. Yapılan bu işlem açık olarak 4688 sayılı sendika yasasının ihlalidir. Hastane idaresi suç işlemektedir. Bu hukuksuz işlem geri çekilene kadar mücadelemizi daha da yükselteceğiz" dedi.