17 Mayıs 2024 Cuma

'Denizlerin yolunda sosyalizm mücadelesini büyütüyoruz'

İzmir'de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan gençlik örgütleri,"Deniz'in, Yusuf'un, Hüseyin'in yolunda, onların mücadele ruhuyla devrim ve sosyalizm mücadelemizi büyütüyoruz" dedi, gençleri örgütlenmeye çağırdı.

İzmir'de bulunan gençlik örgütleri, ölüm yıldönümlerinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı Gündoğdu Meydanı'nda andı. 

"Faşizme karşı kavgadayız" pankartının açıldığı eylemde saygı duruşu yapıldı.

Ardından gençlik örgütleri adına açıklama yapan Meryem Yıldırım, "Onlar türkülerimizin dinmeyen isyan ezgileri, onlar tarihe adlarını kazıyanlardı" dedi, Denizlerin, 6 Mayıs '72'de devlet tarafından katledildiğini hatırlattı. 

Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının, emperyalizmin uzantılarına karşı Amerikan 6. Filosunu denize döktüğünü hatırlatan Yıldırım, Filistin kamplarında enternasyonal ruh ile emperyalizme ve faşizme karşı savaştıklarını, düzen içi siyasetten gerçekleştirdikleri devrimci kopuşla, anti-emperyalist mücadeleleriyle bu topraklarda devrimci mücadelenin temellerini şekillendirdiklerini söyledi. 

Salgın koşullarında devletin ezilen emekçilere yönelik politikalarına dikkat çeken Yıldırım, "İktidarın salgını fırsata çevirme gayesin infaz yasasından, salgınla mücadele bahanesiyle ranta açılan alanlardan, turizm sektörünü kurtarmak için değiştirilen sınav ve akademik dönem tarihlerinden, göstermelik sokağa çıkma yasakları ilan edip işçiler çalışsın diye özel izin çıkartan kar hırsından anlıyoruz" dedi.

'HER ALANDA MÜCADELE ETMEYİ GÖREV BİLİYORUZ'
Yıldırım, şöyle devam etti: "Halk sağlığının korunabileceği, bu sömürü düzeninin sürdürülmesi gibi bir seçenek bizim için kalmamıştır. Bizim için gençliğin içine sürüklenmeye çalışıldığı geleceksizlik kuşatmasına karşı mücadelenin esas dinamiğini meşru talepler etrafında yükselen emekçi isyanlarıyla buluşmak oluyor. Nasıl ki '68 gençliği Zap Suyu'na inşa ettikleri Dev-Genç köprüsüyle, üretici köylü mitinglerine, büyük işçi mücadelelerine verdikleri destekle emekçi halkın her daim yanında oldularsa, biz de '68 devrimci gençlik hareketinin bıraktığı bu devrimci mirasa sahip çıkıyor, bugün dayanışma ağlarında, sokaklarda, bulunduğumuz her alanda emekçi halkın sağlığı ve geleceği için mücadele etmeyi kendimize görev biliyoruz."

Gençlik olarak Denizlerin bıraktığı devrimci mirası devraldıklarını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Deniz'in, Yusuf'un, Hüseyin'in yolunda, onların mücadele ruhuyla devrim ve sosyalizm mücadelemizi büyütüyor, gençliği örgütlenmeye ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."

Gençlik örgütleri açıklamanın ardından Denizlerin anısına, denize karanfil attı.