27 Nisan 2024 Cumartesi

DEM Parti: Avrupa'da yaşayan Kürtleri hedef göstermekten vazgeçin

Brüksel'de Kürt bir aileye dönük ırkçı saldırı sonrası AKP'li yetkililerin saldırıyı kınamak yerine Kürtleri hedefleştirmesine tepki gösteren DEM Parti, "Avrupa'da yaşayan Kürtleri hedef gösteren her açıklamanın faşizme, çözümsüzlüğe hizmet ettiğini belirtiyor, iktidar ve yetkililerinin derhal bu yaklaşımından vazgeçme çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu, Brüksel'de Newroz'dan dönen Kürtlere dönük faşist saldırı sonrası iktidarın saldırıları sahiplenerek Kürtleri hedef göstermesine tepki gösterdi.

"21 Mart Newroz kutlamalarının barışçıl ve coşkuyla geçtiği Türkiye'de benzer şekilde Avrupa'nın birçok kentinde de benzer şekilde kutlanması AKP-MHP ittifakının beslediği, eğittiği paramiliter gruplar tarafından hazmedilememiş ve Newroz kutlamasından Brüksel'e dönen Kürt aile üyelerine yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirmiştir" denilen açıklamada, AKP'li yetkililerin saldırıları kınamak yerine paramiliter grupların sözcülüğünü üstlenerek gerilimin tırmanmasına kapı araladığı vurgulandı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Seçime çok kısa bir sürenin kaldığı bu dönemde, ırkçı saldırıları seçim malzemesi haline getirerek Avrupa'da yaşayan Kürtleri hedef gösteren her açıklamanın faşizme, çözümsüzlüğe hizmet ettiğini belirtiyor, iktidar ve yetkililerinin derhal bu yaklaşımından vazgeçme çağrısında bulunuyoruz. Avrupa'da yaşayan tüm halklarımıza da provokasyonlara gelmemeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ayrıca, Belçika yetkililerinin provokasyonu başlatan ırkçı gruba karşı hukuki işlem başlatmasının gerilimi düşürecek önemli bir adım olduğunu tüm kamuoyu önünde belirtmek istiyoruz."