7 Eylül 2024 Cumartesi

Delemont'ta hasta tutsaklarla dayanışma pikniği

TSP, İsviçre'nin Delemont kentinde tutsaklarla dayanışma pikniği düzenledi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki hapishanelerdeki hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek, hapishaneler hakkında kitleleri bilgilendirmek amacıyla Tutsakların Sesi Platformu (TSP) İsviçre'nin Delemont kentinde piknik düzenledi.

Sabah kolektif bir kahvaltıyla başlatılan pikniğin programı hapishanelerde yaşamını yitiren tutsakların şahsında saygı duruşuyla başladı.

TSP adına yapılan konuşmada Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki hapishanelerdeki hasta tutsakların durumuna dikkat çekilerek, rejimin uyguladığı baskı, şiddet ve işkenceye vurgu yapıldı. Y ve S tipi hapishanelerin durumuna değinildi. 

Yurtsever şehitlerin aileleri adına da bir konuşma yapıldı. Daha sonra katılımcılar söz alarak düşüncelerini paylaştı. Konuşmaların ardından çocuklar resim atölyesinde çeşitli resimler çizdiler.

Yemeğin ardından, "Tutsaklarla dayanışmayı nasıl büyütmeliyiz" sorusu tartışıldı. Katılımcıların sorularını cevaplayan TSP temsilcisi, tutsaklara dönük sahiplenmenin zayıf olduğuna dikkat çekerek, herkesi daha fazla duyarlılığa çağırdı.

Piknik etkinliği türkülerle son buldu.