7 Eylül 2024 Cumartesi

Dağıstan'daki saldırıda 19 kişi yaşamını yitirdi

Rusya'ya bağlı Dağıstan'da sinagog, kilise ve polis kontrol noktasına eş zamanlı düzenlenen saldırılarda aralarında 15 polis ve 1 rahibin de bulunduğu 19 kişi yaşamını yitirdi.

Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde iki sinagog, iki kilise ve bir polis kontrol noktasının hedef alındığı silahlı saldırıda ölü sayısı 19'a yükseldi. Dağıstan Başkanı Sergey Melikov, Mahaçkale ve Derbent kentlerindeki saldırıda ölenlerin en az 15'inin polis olduğunu açıkladı. Buna göre, bir rahip ve bir güvenlik görevlisi de öldü.

Saldırıyı gerçekleştiren 6 kişi de çatışmada yaşamını yitirdi. Eylemi henüz üstlenen olmadı. Öte yandan, saldırıyı gerçekleştirenler arasında 2 oğlunun da bulunduğu kaydedilen Sergokalinsky bölge başkanı Magomed Omarov gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Dağıstan'ın en büyük şehri Mahaçkale'de koyu renk giysili saldırganların polis arabalarına ateş ettiği görüldü. Burada bir Ortodoks rahip öldürüldü. Eski bir Yahudi cemaatinin bulunduğu Derbent'te silahlı kişiler bir sinagog ve kiliseye saldırdı. Yerel yetkililer, her iki binanın da ateşe verildiğini söyledi.