17 Mayıs 2024 Cuma

Çıtlık'taki ağaç katliamı durduruldu

Çıtlık ormanındaki ağaç katliamını durdurmak için MUÇEP tarafından başlatılan imza kampanyası sonuç verdi, proje durduruldu. 

Muğla Çevre Platformu'nun (MUÇEP), Çıtlık ormanlarının katledilmesini durdurmak için change.org'ta başlattığı imza kampanyası olumlu sonuç verdi. Çıtlık Taşkesiği Endüstriyel Plantasyon projesinden vazgeçildi.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesinde Karabörtlen Orman İşletme Şefliği tarafından 30 hektar yetişkin orman alanı, endüstriyel plantasyon alanı olarak belirlenerek, kesim ihalesi yapılmıştı. Bölge halkı projenin uygulanmasına ve ağaç kıyımına karşı Karabörtlen Orman İşletmesine dilekçe vermişti. Ancak ne dilekçelerine yanıt verildi ne de halk bilgilendirildi.Tüm dünyanın koronavirüs ile mücadele ettiği günlerde, özellikle temiz havanın önemine dikkat çekilirken orman katliamı yapılmasına tepki gösterilmişti. Proje için 2104 ağaç kesilmişti.

Projenin durması için  başlatılan imza kampanyası sonuç verdi. 27 Nisan'da Orman Genel Müdürlüğü'ne 33 bin 655 imza ile CİMER üzerinden iletilen dilekçelerle Çıtlık Taşkesiği Endüstriyel Plantasyon projesinin iptali istenmişti. Change.org tarafından imzacılara gönderilen mailde, "Bugün verilen yanıtta ilerleyen dönemde sosyal problem olabileceği düşüncesi ile ağaç kesimine son verildiği bildirildi. Verilen cevapta aynen şu ifadelere yer verildi: 'CİMER şikeyetinizi konu ormanlık alan, İşletme Şefliği sınırları içerisinde kalan Ula ilçesi, Çıtlık mahallesi, Taşkesiği mevkiisi 106 ve 107 nolu bölme Endüstriyel Plantasyon başlığı altında planlanan bahse konu yer hakkında ilerleyen dönemlerde sosyal problem olabileceği düşünülerek kesim işlemleri durdurulmuştur' denildi."