18 Mayıs 2024 Cumartesi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi emekçileri: Ek ödemeler adil dağıtılsın

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çalışan sağlık emekçileri, yapılan tavanda ek ödemelerin adaletli bir şekilde yapılmadığını belirterek, adaletli ödeme yapılmaması halinde mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul-Aksaray Şubesi, tavandan ek ödemelerin bir an önce ödenmesi talebiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servis kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

"Üniversite hastaneleri üvey evlat değildir, verilen sözler tutulsun, hakkımız olan 3 aylık tavandan ek ödemeler biran önce ödensin" pankartının açıldığı eyleme çok sayıda sağlık emekçisi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan SES Cerrahpaşa işyeri temsilcisi Aydın Erol, 6 Eylül'de sağlık tesislerinde çalışan sağlık emekçilerine Ağustos ayından başlamak üzere üç ay tavandan ek ödeme genelgesi Resmi Gazetede yayınlandığını hatırlatarak, geçen sürede Sağlık Bakanlığı personeli için ödeme yapıldığını belirtti. Sendika olarak 15 Eylül'de Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığına ek ödeme genelgesinden üniversite hastanelerinde de uyulmasını istediklerinin altını çizen Erol, henüz bu konuda bir adımın atılmadığını dile getirdi.

'SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN ÜÇ KURUŞ PARASI ÖDENMİYOR'
Salgın sürecinde yoğun çalışan sağlık emekçilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Erol, tüm kamu kurumlarında uygulanan esnek çalışma uygulamasının sağlık alanında uygulanmadığını söyledi. Erol, "Buna rağmen emeğinin karşılığını alamamasını kabul edemiyor. Geçmediğimiz köprülerden, gitmediğimiz havaalanlarından, muayene olmadığımız şehir hastanelerinden garanti kapsamında verdiğimiz vergilerden bir çırpıda müteahhitlerin paraları ödenirken, aynı müteahhitlerin vergisi siliniyor ama biz sağlık emekçilerinin üç kuruş parası ödenmiyor" dedi.

'KAMU EMEKÇİLERİ 8 YILDA YÜZDE 42 YOKSULLAŞTI'
Kamu emekçilerinin son 8 yılda yüzde 42 yoksullaştığını ifade eden Erol, sağlık emekçilerinin çift maaş almadığını lisans mezunu hemşirelerin ise kıdemine göre en fazla 4 bin aldığını belirtti. Erol, "Ocak ayında verilen zamları yıl içinde vergi olarak geri ödüyoruz" diye belirtti.

'SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ'
Sağlık bakanına seslenen Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdiye kadar lafla geçiştirilen sağlık emekçilerinin hakları ödenmez diyerek, ödemezlerse mücadeleyi büyüteceğiz. Performans ödemelerimizin şehir hastaneleri tüccarlarına verilmesine seyirci kalmayacağız.  Biran önce Maliye Bakanlığının ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının üniversite hastanelerine dönük genelgesinin yayınlanmasını ve tavanda ek ödemelerin adaletli bir şekilde sağlık emekçilerine ödenmesini istiyoruz."