29 Ocak 2026 Perşembe

BİM depo işçileri sefalet zamına karşı direniş başlattı

BİM'in Van deposundaki işçiler, açıklanan yüzde 27'lik sefalet zammı dayatmasına karşı iş yavaşlatma kararı aldı. DGD-SEN, direnişin dalga dalga büyütüleceğini vurgularken, işçiler "Haklarımızın verilmesini istiyoruz" dedi. 

Migros depolarındaki direnişin ardından bir direniş kararı da BİM’in Van deposunda çalışan işçilerden geldi. Depo işçileri, asgari ücret zammı üzerine ek zam yapılmamasına karşı iş yavaşlatma eylemine başladıklarını duyurdu.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) tarafından yapılan açıklamada, "Direnişimizi dalga dalga büyütüyoruz. Sefalet zamlarına karşı tüm depo çalışanları ayağa" denildi.

İşçiler direniş kararlarını kamuoyuna şöyle duyurdu: "BİM Depo Sevkiyat çalışanları olarak iş yavaşlatma kararı aldık. Bu kararı alma sebebimiz, devletin verdiği yüzde 27'lik zamın üstüne bizim firmamızın hiçbir zam ve iyileştirme yapmamasıdır. Dolayısıyla burada başlattığımız direniş, bir mağduriyet yaratmak için değil, sadece hakkımızın verilmesi talebiyledir. Talebimiz, zam oranının istediğimiz gibi olması, şartlarımızın iyileştirilmesidir. Bu konu ile ilgili elini taşın altına koyması gereken kim varsa bizimle birlik olmasını istiyoruz. Bu kadar emekçi olarak şunu belirtmek istiyoruz, bir hak varsa, ki vardır, bunun alınmasını istiyoruz. İşimize de ihanet etmiyoruz. Hepimiz işimizi seviyoruz. Ancak istediğimiz şartlar gerçekleşmeyince bizim de çalışma hevesimiz olmuyor. Bu yüzden de bu yola başvurduk."