7 Eylül 2024 Cumartesi

Berlin'de Gitmek belgeseli gösterildi

Berlin'de 33 düş yolcusunu anlatan Gitmek belgeselinin gösterimi yapılarak, Suruç Katliamını anma etkinliklerinin startı verildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Young Struggle'ın (YS), Suruç Katliamının 9. yıldönümüne giderken "Suruç'u anmak, faşizmle savaşmaktır" şiarıyla planladığı anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Gitmek belgeselinin gösterimi yapıldı.

YS ve Alan Kurdi Mülteci İnisiyatifi'nin birlikte düzenlediği etkinlikte ilk olarak Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusu şahsında saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) "Kobanê'yi beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" kampanyasını anlatan bir sinevizyon izletildi. Sonrasında Gitmek ve Amara Suruç belgesellerinin izlendiği etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.

Belgeseller bitince Kobanê savunması ve SGDF'nin düzenlediği kampanyanın ne anlama geldiği üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Suruç'ta ölümsüzleşenlerin izinden yürümenin ve saldırı altındaki Rojava'yı savunmanın önemine dikkat çekildi.

33 düş yolcusunu anmak için bir haftalık program çıkaran YS, hafta içinde farklı etkinlikler yapacak. Haftanın finalinde ise 20 Temmuz'da saat 17.30'da Berlin'in Wedding semtindeki Leopoldplatz'da diğer gençlik örgütleriyle birlikte bir yürüyüş gerçekleştirilecek.