27 Nisan 2024 Cumartesi

Bakırhan: Sizi reddedenlere değil DEM Parti'ye oy verin

Kars'ta seçim çalışmalarına katılan Bakırhan, DEM Parti dışında verilen her oyun Bahçeli'ye, ırkçı şovenizme ve Kürt halkını reddedenlere verileceğinin altını çizdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçim çalışmaları kapsamında Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde ve Dugor ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Her iki halk buluşmasına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan katıldı.

DAĞPINAR
Tuncer'in ilk durağı Dağpınar beldesi olurken DEM Parti Kars İl Örgütü, Kars Belediye Eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman, Kenan Karahancı Dağpınar Beldesi Belediye Eşbaşkanı Ayten Yardımcıel ve Hüsnü Anci buluşmaya eşlik etti. Partililer, daha beldeye gelmeden 7'den 70 'e yüzlerce kişi belde binası önünde toplandı. Tuncer alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

Kısa bir konuşma yapan Tuncer, Dağpınar'ın "Jin, jîyan, azadî" diyen kadınların kenti olduğuna dikkat çekerek, "Hepimiz çok iyi biliyoruz ki burası bize mücadeleyi, direnişi öğretti. Kültürüne, diline yıllardır sahip çıkıyor. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu kayyım zihniyetini sandıklara gömmemiz gerekir. Biz bu zihniyete ne cezaevi, ne zulüm Dağpınar halkının mücadelesini durduramaz demeliyiz. Kars yurtseverliği Dağpınar ile öğrendi. Yıllardır kayyımlara, baskıya rağmen, zora ve faşizme rağmen Dağpınar kendi partisine oy vererek hem Türkiye'de hem de Kürdistan'da örnek bir beldedir. İnanıyoruz bu seçimde de Dağpınar büyük şehirlerle yarışarak yine mücadele tarihine ismini altın harflerle yazacaktır. Dağpınar değil kayyımlara onların şahına bile geçit vermez. Dağpınar meydanında tüm hesaplar bozulur. Gece demeden gündüz demeden hep beraber çalışarak ve bizi yok sayan zihniyeti anlatarak rekor oy alacağınıza inanıyorum" dedi.

Konuşmalar ardından belde sakinleri heyeti, "Direne direne kazanacağız" sloganları, alkış ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüş yaparak uğurladı. Heyet daha sonra Digor'a doğru yola çıktı.

DİGOR
Digor'da heyet ilçe girişinde çok sayıda araç eşliğinde karşılanarak DEM Parti ilçe binasına kadar konvoy sürdü. Partililer, ilçe binası önünde Digor Belediye Eşbaşkanı Ülker Özatik ve Adem Oyman'ın yanı sıra çok sayıda kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

Nereye gidilirse gidilsin Dağpınar ve Digor ismi anıldığında herkesin saygı duyduğunu belirten Tuncer, "Köyleriniz yakıldı, cezaevine atıldınız, sürgün edildiniz ama mücadeleden vazgeçmediniz. Verilen mücadele sayesinde buradayız. Bu da aynı zamanda Bazarcix ve Têkor'u bir marka haline getirdi" ifadelerini kullandı.

Seçimde belediyelerin kazanılacağına dikkat çeken Tuncer, "Onlar Digor halkına hizmet yapmadı. Onlar koltuk ve para için var. Adaylarımız ise dilimiz, kültürümüz, mücadelemiz ve hizmet için var. Belediyeyi rekor oyla aldıklarında sizlere rekor bir hizmet vereceğiz. Van, Amed ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinin hizmetlerini buraya getirerek Digor halkına hizmetine sunacağız" dedi.

Tuncer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bazıları diğer partilerde siyaset yapıp,  bizde Kürdüz diyorlar öyle bir şey yok. Kürt olanlar Meclis'te Kürt halkı mücadele edenlerdir. Kürtçe konuşanlardır ve Kürtçe'nin yasal statüsü için mücadele edenlerdir. Kürt olanlar Ankara'da JİTEM'le Kurt ittifakı yapmaz. DEM Parti dışında verdiğiniz her oy Devlet Bahçeli'ye, ırkçı şovenizme, sizleri ret edenler ve Şeyh Said'e hakaret edenlere gidecek. Digor halkı onurunu, iradesine sahip çıkarak belediyesini kazanacak bundan eminim. Sizin ödediğiniz bedeli hiçbir yer ödememiştir. Geçmişe ve geçmişte ödenen bedele sahip çıkma günüdür. Cezaevinde, sürgünde olan ve Kürt halkı Digor'dan müjde bekliyor."