22 Ekim 2024 Salı

Avrupa'da MLKP'nin 30. yılı etkinlikleri sürüyor

Almanya ve İngiltere'de MLKP'nin 30. yılına ilişkin etkinliklerini sürdüren sosyalistler Almanya'da söyleşi, İngiltere'de ise bildiri ve gazete dağıtımı gerçekleştirdi. 

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 30. mücadele yılına ilişkin eylem ve etkinlikler, çalışmalar sürüyor. Almanya'da çalışmalar kapsamında söyleşi düzenlenirken, İngiltere'de ise çalışmalara hız verildi. 

ALMANYA
Almanya'nın Kiel kentinde düzenlenen söyleşide MLKP adına yapılan konuşmada, Birlik Devrimi'nin tarihi aktarıldı. Birlik'in 30 yıllık var oluş ve mücadele tarihiyle test edildiği kaydedilen konuşmada, MLKP'nin birleşik mücadeleye verdiği öneme dikkat çekildi. 30 yıllık mücadele tarihi boyunca sayısız bedele göğüs gerdiği ve MLKP'nin tüm saldırılardan başı dik çıktığı vurgulanan konuşmada, "Türkiye işçi sınıfının ve ezilenlerinin müttefikinin doğuda Kürt özgürlük mücadelesi olduğunu göstermek, Türkiye cephesinde birleşik devrimin ikinci cephesini geliştirerek birleşik devrimin zaferi için çalışmayı merkezde tutarak ilerlemiştir" dedi.

MLKP'nin geçmişi içerisinde kendisini yenileyen, sürece hazırlayan, enternasyonal ilişkilerini somutlayan, ekoloji mücadelesini yeni bir düzeye çıkaran ve bunları geliştiren bir sürece girdiği belirtilen konuşmada, "MLKP, değişik kadro kuşaklarının bilgi ve deneyim zenginliğine sahip olduğu gibi yeni devrimci kuşaklar yetiştirmeyi, genç devrimci kuşaklarla yenilemeyi her daim başarır" ifadeleri kullanıldı. 

İNGİLTERE
İngiltere'nin başkenti Londra'da 21 Aralık'ta Almanya'da düzenlenecek 30. Yıl Festivali'ne dair hazırlıklar hız kazandı. Türkiye ve Kuzey Kürdistanlı göçmen emekçilerin yoğun yaşadığı semtlerde toplu bildiri ve Atılım gazetesi dağıtımı gerçekleştirildi. Bütün işçi ve emekçileri, gençleri ve kadınları 21 Aralık'ta Almanya'da Festivalde buluşmaya çağıran sosyalistler, 30 yıllık tarihe ve güncel siyasal gelişmelere dair tartışmalar yürüttüler.