3 Mayıs 2024 Cuma

AVEG-KON: Özgür basın susturulamaz!

Belçika'da Medya ve Sterk TV'ye yönelik polis baskını ve Türkiye'de Kürt gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan AVEG-KON, "Kürt halkının ve ezilenlerin sesi olan Medya ve Sterk TV'ye yönelik gerçekleşen polis baskınlarına karşı Avrupa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmen emekçileri harekete geçmeye çağırıyoruz. Medya ve Sterk TV ile dayanışalım, sahiplenelim" denildi.

Medya ve Sterk TV'ye yönelik polis baskınlarına ilişkin açıklama yapan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) dayanışmayı yükseltmenin önemine dikkat çekti. Kürt halkının, ezilenlerin sesi olan Medya ve Sterk TV Belçika stüdyolarına kapıları kırarak giren Belçika polisinin tüm malzemelere müdahale ederek, bilgisayarlar ve teknik malzemeye el koyulduğu hatırlatılan açıklamada, polislerin yayını engellemek için tüm kabloları kestiği belirtildi.

Aynı saatlerde İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında da özgür basın çalışanlarının gözaltına alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Çok açıktır ki, Belçika devleti ve faşist Türk sömürgeciliği Kürt halkına karşı düşmanlıkta birleşmişlerdir. Bir yandan faşist sömürgeciliğin Metina'ya saldırılarının sürdüğü bu anda,  Medya ve Sterk TV Belçika stüdyolarına düzenlenen polis baskınları Kürt halkının karşısında bir kirli ittifak ve pazarlıkların söz konusu olduğunu göstermektedir. Bizler gerçek haberin peşinde, Kürt halkının ve ezilenlerin sesi olan Medya ve Sterk TV'ye yönelik gerçekleşen polis baskınlarına karşı Avrupa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmen emekçileri harekete geçmeye çağırıyoruz. Medya ve Sterk TV ile dayanışalım, sahiplenelim" denildi.