20 Mayıs 2024 Pazartesi

Aracıyla 9 kişiyi ezen Göçmen'in tahliye kararına itiraz

Bakırköy'de aracın içerisinde genç kadını döven, kendisine engel olmak isteyenlerin üzerine aracını sürerek 9 kişiyi yaralayan, ardından da evinin balkonundan pompalı tüfekle kalabalığın üzerine ateş açarak bir kişiyi yaralayan Görkem Sertaç Göçmen, tahliye edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti.

Kız arkadaşını darp ederken kendisine tepki gösteren 9 kişinin üzerine araç süren Görkem Sertaç Göçmen için verilen tahliye kararına itiraz edildi.

Bakırköy'de 6 Eylül 2018'de üniversite öğrencisi Görkem Sertaç Göçmen kız arkadaşını darp etmiş ardından kendisine tepki gösterenlerin üzerine aracını sürerek yaralanmıştı. Göçmen, aynı gün yakınlarda olan evine gidip balkondan aşağıdakilere pompalı tüfekle ateş etmiş ve bir kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

32 yıl hapis istemiyle yargılanan Görkem Sertaç Göçmen'in avukatlığını hakimlikten istifa eden annesi Aynur Göçmen yapıyordu. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Görkem Sertaç Göçmen tahliye edildi.

Göçmen ilk duruşmada yaptığı savunmada A.A.'yı dövmediğini, genç kadının kendi kensine vurduğunu savunmuştu.

A.A. ise Göçmen'in kendisini zorla arabanın içinde tuttuğunu belirterek "Arabanın içinde darp edildiğimi gören çevredekiler müdahale etmeye çalıştı. Ben şoka girmiştim. Korktuğum için araba bekledim inseydim benim üstüme doğru sürerdi. Görkem, alkollüydü. Kalabalığın üzerine aracı kasten sürdü. Olaydan sonra arabadan indim ve şoku atlatmaya çalıştım. Anne ve babası beni defalarca aradı ancak açmadım. Baskılarına daha fazla boyun eğmek istemiyorum."

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti.