16 Eylül 2024 Pazartesi

Antep L Tipi Hapishanesi'nde devrimci tutsağa işkence

TKP/ML-TİKKO gerillası Gül Kaya'nın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Aysel Kaya Vurucu'ya Antep L Tipi Hapishanesi'nde işkence yapıldığı bildirildi.
Dersim Aliboğazı'nda yaşanan çatışmada hayatını kaybeden TKP/ML-TİKKO gerillası Gül Kaya'nın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Aysel Kaya Vurucu, Antep L Tipi Hapishanesi'ne konulmuştu.
 
4 Temmuz'da koğuşuna gelen kadın ve erkek gardiyanlar tarafından Aysel Kaya Vurucu'ya "hücre cezan var" denildiği ve hücre cezası belgesini istemesine rağmen zorla hücreye götürüldüğü belirtildi.
 
Hiçbir eşyası verilmeyen Aysel Kaya Vurucu'nun, hücreye atıldıktan sonra erkek gardiyanlar tarafından darp edildiği, bu durumu sloganlarla protesto etmesi üzerine iki kadın tutsak da gardiyanlarca darp edildiği bildirildi. Ayrıca darp sonucu bir kadın tutsağın bayıldığı öğrenildi.
 
Aysel Kaya Vurucu'ya hapishane yönetimi tarafından 4 Temmuz'dan bu yana su dışında (elbise, kalem, kağıt, yiyecek) bir şey verilmediği ve başka hapishaneye sürgün edilmek istendiği belirtildi.