16 Eylül 2024 Pazartesi

Antep L Tipi Hapishanesi revirinde tutukluya işkence

Antep L Tipi HApishanesi'nde tutuklu bulunan Gülistan Al, yerlerde sürüklenerek revire götürüldüğünü ve gardiyanların hakaretlerine maruz kaldığını belirtti.
Antep L Tipi HApishanesi'nde tutuklu bulunan Gülistan Al, hapishanede yaşanan hak ihlallerini yazdığı mektupla anlaşttı.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Al, hapishanede tutsakların maruz kaldıkları durumları mektupla anlattı. 4 Temmuz sabahı, gardiyanların koğuşa gelerek Aysel Kaya Vurucu'ya, "hücre cezan var" dediklerini belirten Al, Vurucu'nun hücre cezasının belgesini istemesine rağmen zorla hücreye götürülüp burada erkek gardiyanlarca darp edildiğini söyledi. Al, "Biz bunları duyduk ve tepki gösterdik. Buna karşılık bize 'siz kimsiniz, sizi gebertiriz. Sesinizi kesin' şeklinde tehditlerde bulundular. Daha sonra kapıyı açarak koğuşumuza girdiler" dedi.
 
Kadın gardiyanların ağır hasta tutuklu Esra Demir'i hasta olmasına rağmen iteleyip yere düşürdüğünü belirten Al, yere düştüklerinde erkek gardiyanların kendilerini darp ettiğini ve zorla revire götürmeye çalıştığını söyledi. Al, "Bizi yerlerde sürükleyerek revire götürdüler. Revirde Furkan ve Aykut isimli iki sağlık çalışanının yanında Ebru, Tuğçe, Filiz ve Gizem isimli gardiyanlar; saçımı çektiler, sırtıma ve göğsüme yumruklarla vurdular. Tekme tokat müdahale ettiler. Buna ilişkin vücudumda halen morluklar var. Darp izlerim mevcut halen. Doktorun buna ilişkin tutmuş olduğu raporla ilgili bilgim yok. Gardiyanlardan ve bu saldırıya göz yuman sağlık çalışanlarından şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.